Darko Desic 1992-ben szökött meg az ausztrál börtönből, azóta sem sikerült elkapni. A 64 éves férfi most önként feladta magát a rendőrségen, mert nehéznek találta az életet szabadlábon.

A járvány Darko Desic börtönszökevénynek is megnehezítette az életét

Darko Desic-t három és fél év börtönbüntetésre ítélték marihuánatermesztésért. Tizenhárom hónapot töltött le idejéből, mielőtt egy erővágó és egy fűrészlap segítségével megszökött az Új-Dél-Wales-i Grafton börtönből 1992-ben. Az elmúlt harminc évben nem sikerült megtalálni a férfit, aki szeptember 12-én besétált a rendőrségre, hogy szeretne visszamenni a börtönbe, írta meg az ABC News.

Elmondása alapján Desic szökése után Sydney északi partjainak térségében telepedett le, építkezéseken dolgozott ezermesterként. A koronavírusjárvány miatti lezárások azonban minden bevételét lenullázták, így a lakhatását is elvesztette. Végül ezért döntött úgy, hogy inkább szeretne visszamenni a börtönbe, ahol legalább fedél van a feje felett és rendszeresen kap ételt.

Ha további furcsaságokról olvasnál börtön címszó alatt, korábban megírtuk, hogy Svájcban például börtön is járhat azért, ha este 10 óra után húzod le a vécét.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet