A Maradj otthon! kampány margóján elismert és inspiráló kulturális személyiségeket kérdeztünk arról, miképpen dolgozzák fel a koronavírus-járvány kirobbanása óta jeletősen megváltozott, kihívásokkal teli és lelkileg megerőltető hétköznapokat.

Maradj otthon, de hogyan?

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert szereplőit kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot. Az izoláció alatt megjelentetett villáminterjúinkkal inspirálni és erősíteni reméljük a felelős társadalmi magatartást. Interjúsorozatunk nyolcadik részében Daubner Anna avat be minket éppen csak újszerű hétköznapjaiba. A harmóniára és játékosságra egyszerre törekvő divattervező saját márkája 2014-ben debütált.

Img 6724
/ Fotó: Daubner Anna Hivatalos Weboldala

ContextUs: Mi az a négy szó, amivel kifejeznéd a négy sarkából kifordult világot?

Rugalmasság, változás, adaptáció, kommunikáció.

ContextUs: Szükség van rutinokra a karantén idején is. Mik a tieid?

Ugyanakkor kelek mint eddig, ugyanúgy bemegyek biciklivel dolgozni a műhelybe, azzal a különbséggel, hogy egyedül vagyok ott. Napközben intézkedek, aztán nap végén hazabiciklizek. Munka közben megy valami podcast vagy egy sorozat, amit már nagyon ismerek, így nincs teljes csönd körülöttem.

#Vegyélhazait: Anna Daubner – így vészeli át a nehézségeket a koronavírus alatt a magyar tervező

Daubner Annával, az Anna Daubner márka alapító-tervezőjével beszélgettünk a koronavírus járvány kapcsán kialakult nehéz helyzetről: milyen nehézségekkel kell…

Normális esetben elmentem edzeni, most ezt szintén otthon teszem meg. Én inkább introvertált típus vagyok, szóval ebből a szempontból engem nem annyira viselt meg, hogy nem mehetek sehova. Amúgy sem szoktam. (nevet)

ContextUs: Melyik könyv fekszik az ágyad mellett?

Kindle-öm van, szóval egy könyvtár van benne. Két könyvet egymás után hagytam félbe mert nem tetszettek, most a Silent patientöt kezdtem el olvasni Alex Michaelides-től.

ContextUs: Ki az, akivel minden nap tartod a kapcsolatot?

A barátom akivel együtt lakom, a barátnőim, a Margot-s lányok és a családom. Elég sokat beszélek telefonon, amióta ez tart!

ContextUs: Melyek azok a társadalmi szokások, amin a válság után is változtatnunk kell majd?

Az elégedetlenkedés és a telhetetlenség.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.