A Maradj otthon! kampány margóján elismert és inspiráló kulturális személyiségeket kérdeztünk arról, miképpen dolgozzák fel a koronavírus-járvány kirobbanása óta jeletősen megváltozott, kihívásokkal teli és lelkileg megerőltető hétköznapokat.

Maradj otthon, de hogyan?

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert szereplőit kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot. Az izoláció alatt megjelentetett villáminterjúinkkal inspirálni és erősíteni reméljük a felelős társadalmi magatartást. Interjúsorozatunk nyolcadik részében Daubner Anna avat be minket éppen csak újszerű hétköznapjaiba. A harmóniára és játékosságra egyszerre törekvő divattervező saját márkája 2014-ben debütált.

Img 6724
/ Fotó: Daubner Anna Hivatalos Weboldala

ContextUs: Mi az a négy szó, amivel kifejeznéd a négy sarkából kifordult világot?

Rugalmasság, változás, adaptáció, kommunikáció.

ContextUs: Szükség van rutinokra a karantén idején is. Mik a tieid?

Ugyanakkor kelek mint eddig, ugyanúgy bemegyek biciklivel dolgozni a műhelybe, azzal a különbséggel, hogy egyedül vagyok ott. Napközben intézkedek, aztán nap végén hazabiciklizek. Munka közben megy valami podcast vagy egy sorozat, amit már nagyon ismerek, így nincs teljes csönd körülöttem.

#Vegyélhazait: Anna Daubner – így vészeli át a nehézségeket a koronavírus alatt a magyar tervező

Daubner Annával, az Anna Daubner márka alapító-tervezőjével beszélgettünk a koronavírus járvány kapcsán kialakult nehéz helyzetről: milyen nehézségekkel kell…

Normális esetben elmentem edzeni, most ezt szintén otthon teszem meg. Én inkább introvertált típus vagyok, szóval ebből a szempontból engem nem annyira viselt meg, hogy nem mehetek sehova. Amúgy sem szoktam. (nevet)

ContextUs: Melyik könyv fekszik az ágyad mellett?

Kindle-öm van, szóval egy könyvtár van benne. Két könyvet egymás után hagytam félbe mert nem tetszettek, most a Silent patientöt kezdtem el olvasni Alex Michaelides-től.

ContextUs: Ki az, akivel minden nap tartod a kapcsolatot?

A barátom akivel együtt lakom, a barátnőim, a Margot-s lányok és a családom. Elég sokat beszélek telefonon, amióta ez tart!

ContextUs: Melyek azok a társadalmi szokások, amin a válság után is változtatnunk kell majd?

Az elégedetlenkedés és a telhetetlenség.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet