Követem Közélet Dave brit rapper a koronavírussal szembeni felelőtlensége miatt bírálja...

Dave brit rapper a koronavírussal szembeni felelőtlensége miatt bírálja a brit kormányt

Promóció

Dave rapper közösségi oldalán rendszeren kifejti véleményét a koronavírusról, Egyesült Királyság jelenlegi politikai helyzetéről és az egészségügyi dolgozók áldozatos munkájáról. 

Előbb kellett volna cselekedni

Promóció
- Advertisement -

Dave, a Mercury-díjas brit rapper a közösségi oldalán bírálta a brit Konzervatív Pártot, ezúttal az egészségügyi rendszerhez való hozzáállásukért. Véleménye szerint sokkal komolyabb lépésekre lett volna szükség, hogy megakadályozzák a koronavírus ilyen mértékű kirobbanását és pusztításait.

Dave ismét a brit kormányt kritizálja / Fotó: Getty Images

A brit kormány ugyanis sokáig nem reagált a járványhelyzetre, emiatt felelőtlennek is titulálták őket. Dave szerint nem cselekedtek időben és nem érzékeltek, hogy sürgősen át kell helyezni a prioritásaikat egy nagyobb baj megelőzése érdekében.

Hogy a f_szba lehet megszavazni egy országban egy olyan pártot, ami ilyen mértékben gallyra vágja az egészségügyi rendszert, miközben büszkén hangoztatják, hogy mennyire támogatják azt

– teszi fel a kérdést Dave az Instagram-oldalán, írja a The Guardian. A fiatal rapper azonban nem először lép fel az egészségügyi dolgozókért és jogaikért.

Brit egészségügyi dolgozók verseskötetet adnak ki, hogy pénzt gyűjtsenek

Audrey Ardern-Jones nővér, Colin Begg orvos, és Anna Harvey orvostanhallgató is közreműködik a These Are the Hands című versgyűjtemény létrehozásában, írja a The Guardian . De orvosok és nővérek művei mellett megtalálhatóak benne más egészségügyi dolgozók munkái is, mint például a kórházi takarítóké, gondnokoké vagy klérus tagokéi is.

A múlt héten például megjegyezte, hogy sokkal nagyobb tiszteletet és elismerést érdemelnének, a koronavírustól függetlenül is. A brit kormány nemrégiben bevezette az ingyenes parkolás lehetőségét az egészségügyi dolgozók számára, Dave szerint azonban ezt a lépést egy világjárvány kirobbanása előtt is meg lehetett volna tenni.

Nem az első eset

Ez azonban nem az első eset, hogy a brit rapper országa kormányát kritizálja. Boris Johnsont nemrégiben rasszistának titulálta, de az előző miniszterelnököt, David Cameront is felelősségre vonta a Brexitért. Mi több, a Grenfell Tower kigyulladásáért Theresa Mayt okolta.

Úgy nézel ki, mint egy robot. Teljesen élet nélkül beszélsz

– mondja Dave Theresa May brit politikusról. Azonban nem ő az egyetlen, aki megjegyzést tesz a politikusra és a kormányok koronavírust megelőző lépésere. Ridley Scott szerint ugyan politizálni ebben az időben nem tanácsos, és nem is hasznos, azért annyit megjegyzett, hogy Donald Trump amerikai elnök egy felettük álló, narancssárga hajú, vén bolond. Egyedül Andrew Cuomót tudta kiemelni a politikusok köréből, aki a koronavírussal folytatott harcban jelentős lépéseket tett a lakosság biztonsága érdekében.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3