Nézem Film David Attenborough figyelmeztet: „Túlterheltük a Földet”

David Attenborough figyelmeztet: „Túlterheltük a Földet”

Promóció

A klímavészhelyzet ember okozta, hamarosan bekövetkező fenyegetéseiről beszél új dokumentumfilmjében, az Élet a bolygónkonban David Attenborough – írja a The Guardian.

Promóció
- Advertisement -

David Attenborough filmjének előzetesében arra figyelmezteti az emberiséget, hogy kizsákmányoltuk a Földet. A 93 éves természettudós dokumentumfilmjében a Földön kilenc évtized során bekövetkezett környezeti változásokat veszi végig. Ő maga a klímakatasztrófáról szóló tanúvallomásnak nevezi filmjét, hozzátéve, hogy az emberi tevékenység teszi tönkre a bolygót.

Fotó: BBC Two

Nem ez az első alkalom, hogy Attenborough felhívja a figyelmet a klímavészhelyzet problémájára. Volt már műsora a túlnépesedésről és a globális felmelegedésről a 2000-es évek végén, de az utóbbi időben még erőteljesebbé vált az üzenete. A BBC One-on tavaly áprilisban bemutatott Klímaváltozás: a tények című dokumentumfilm vagy az ezzel egyidőben a Netflix számára készített A mi bolygónk sokkal nyíltabb környezetvédelmi üzenetet fogalmazott meg, mint a korábbi munkái.

David Attenborough utánajár, az állatok hogyan fejezik ki az életet és a halált színekkel

A sorozatban David Attenborough azt vizsgálja, hogy miként használják az állatok a színeket kommunikációjuk és együttműködéseik során. Ezen túl utánajár, hogyan fejezik ki az életet és a halált. A Life in colour című sorozat forgatása már el is kezdődött ausztráliai helyszíneken, a természetfilm pedig 2021-ben kerülhet képernyőkre.

Tavaly júliusban a klímastratégiát megvitató parlamenti bizottság ülése előtt is megjelent, ahol olyan témákról beszélt, amelyek az előttünk álló 30 évben társadalmi elégedetlenségeket és az életmódunkban bekövetkező nagy változásokat fognak okozni. A 2017-es BBC-sorozat, A kék bolygó 2. is kiemelte az egyszer használatos műanyagok környezeti hatásait, és a környezettudatos szemlélet előretörését hozta az Egyesült Királyságban és külföldön is.

David Attenborough: A Life On Our Planet trailer

Sir David Attenborough has warned that “human beings have overrun the world” in a trailer for his new film. The feature-length documentary, titled David Attenborough: A Life On Our Planet, looks back on the defining moments of his life and the environmental devastation that has taken place during that time.

Colin Butfield, a film társproducerének, a WWF-nek a munkatársa, amely szervezet korábban már A mi bolygónkon is dolgozott együtt Attenborough-val, a következőket nyilatkozta:

Soha nem volt David Attenborough számára fontosabb pillanat, hogy megossza a történetét és a gondolatait. A film a környezetvédelem szempontjából rendkívül fontos időszakban kerül a nagyközönség elé, amikor a világ vezetői kényes döntéseket hoznak a természetről és az éghajlatról. Mégis optimista végkicsengése van a filmnek, mert Attenborough felvázolja a klímaválság lehetséges megoldásait is.

Az élet a bolygónkon április 16-tól látható a mozikban és a Netflixen.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3