A klímavészhelyzet ember okozta, hamarosan bekövetkező fenyegetéseiről beszél új dokumentumfilmjében, az Élet a bolygónkonban David Attenborough – írja a The Guardian.

David Attenborough filmjének előzetesében arra figyelmezteti az emberiséget, hogy kizsákmányoltuk a Földet. A 93 éves természettudós dokumentumfilmjében a Földön kilenc évtized során bekövetkezett környezeti változásokat veszi végig. Ő maga a klímakatasztrófáról szóló tanúvallomásnak nevezi filmjét, hozzátéve, hogy az emberi tevékenység teszi tönkre a bolygót.

David Attenborough Béka
Fotó: Bbc Two

Nem ez az első alkalom, hogy Attenborough felhívja a figyelmet a klímavészhelyzet problémájára. Volt már műsora a túlnépesedésről és a globális felmelegedésről a 2000-es évek végén, de az utóbbi időben még erőteljesebbé vált az üzenete. A BBC One-on tavaly áprilisban bemutatott Klímaváltozás: a tények című dokumentumfilm vagy az ezzel egyidőben a Netflix számára készített A mi bolygónk sokkal nyíltabb környezetvédelmi üzenetet fogalmazott meg, mint a korábbi munkái.

David Attenborough utánajár, az állatok hogyan fejezik ki az életet és a halált színekkel

A sorozatban David Attenborough azt vizsgálja, hogy miként használják az állatok a színeket kommunikációjuk és együttműködéseik során. Ezen túl utánajár, hogyan fejezik ki az életet és a halált. A Life in colour című sorozat forgatása már el is kezdődött ausztráliai helyszíneken, a természetfilm pedig 2021-ben kerülhet képernyőkre.

Tavaly júliusban a klímastratégiát megvitató parlamenti bizottság ülése előtt is megjelent, ahol olyan témákról beszélt, amelyek az előttünk álló 30 évben társadalmi elégedetlenségeket és az életmódunkban bekövetkező nagy változásokat fognak okozni. A 2017-es BBC-sorozat, A kék bolygó 2. is kiemelte az egyszer használatos műanyagok környezeti hatásait, és a környezettudatos szemlélet előretörését hozta az Egyesült Királyságban és külföldön is.

David Attenborough: A Life On Our Planet trailer

Sir David Attenborough has warned that “human beings have overrun the world” in a trailer for his new film. The feature-length documentary, titled David Atte…

Colin Butfield, a film társproducerének, a WWF-nek a munkatársa, amely szervezet korábban már A mi bolygónkon is dolgozott együtt Attenborough-val, a következőket nyilatkozta:

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Soha nem volt David Attenborough számára fontosabb pillanat, hogy megossza a történetét és a gondolatait. A film a környezetvédelem szempontjából rendkívül fontos időszakban kerül a nagyközönség elé, amikor a világ vezetői kényes döntéseket hoznak a természetről és az éghajlatról. Mégis optimista végkicsengése van a filmnek, mert Attenborough felvázolja a klímaválság lehetséges megoldásait is.[/perfectpullquote]

Az élet a bolygónkon április 16-tól látható a mozikban és a Netflixen.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.