David Attenborough utánajár, az állatok hogyan fejezik ki az életet és a halált színekkel

David Attenborough új természetfilmet készít Life in Colour címmel a BBC és a Netflix számára, írja a Variety.

A sorozatban David Attenborough azt vizsgálja, hogy miként használják az állatok a színeket kommunikációjuk és együttműködéseik során. Ezen túl utánajár, hogyan fejezik ki az életet és a halált.

david attenborough life in colour
David Attenborough természettudós / Fotó: Getty Images

A Life in colour című sorozat forgatása már el is kezdődött ausztráliai helyszíneken, a természetfilm pedig 2021-ben kerülhet képernyőkre.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Alig várom, hogy láthassam azt, hogy az innovatív fényképezés hogyan tudja bemutatni az állatok életében szerepet játszó színek mélyreható vizsgálatát[/perfectpullquote]

– mondta Patrick Holland a BBC vezetője.

David Attenborough elmondja, miért ül majd az emberek székében

David Attenborough a klímaváltozásról kifejtett véleményét fogja tolmácsolni a nemzetközi tanácskozás résztvevőinek. – mondta a BBC-nek adott interjújában Attenborough. John Webster nehéz feladatot vállalt azzal, hogy az egyének szintjére szűkítette le a klímaváltozás problémakörét Sárga csizmák a Sárga csizmák a jövőből című filmjében.

Az állatok viselkedésében szerepet játszó színek vizsgálata egy eddig kevésbé kutatott terület volt. David Attenborough ezért a felvételekhez kifejezetten erre a célra tervezett kamerákat is bevet majd a stábjával.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból