David Fussel, a férfi, aki hajléktalanként lett horrorfilmrendező

David Fussell hajléktalanként él Londonban, ez mégsem akadályozta meg abban, hogy filmrendező legyen és elkészítse a Mystic Demon Killer című horrorfilmet.

David Fussell mindig arról álmodozott, hogy filmrendező lesz. Egy walesi kisvárosban dolgozott műszerészként, szülei meghaltak és a tőlük örökölt ház pedig árvízkárt szenvedett, amely 90 ezer Fontjába került. A szerencsétlenség helyett David, a lehetőséget láttam meg a helyzetben. A szabadságot.

Hajléktalan Filmrendező
David Fussell Mindig Is A Mystic Demon Killer Című Filmet Szerette Volna Elkészíteni (Kép Illusztráció) / Fotó: Pexels

Elhatározta, hogy a megmaradt pénzét az álma megvalósítására fordítja, írásra, producerkedésre és rendezésre, hiszen mindig is a Mystic Demon Killer című filmet szerette volna elkészíteni.

Ezért a vállalkozásért viszont nagyobb árat fizetett, mint gondolta: elveszítette otthonát is. Viszont ez továbbra sem törte meg az akaratát.

Mire befejezte a filmforgatást, már egy lakókocsiban élt, majd Londonba utazott, hogy elkészítse a film nyersvágott változatát. A városban sikerült támogató embereket és szervezeteket találnia maga mellé. Az elmúlt négy és fél évét azzal töltötte, hogy egy hajléktalanszálló irodájában ingyenes vágóprogrammal szerkesztgette filmjét napközben, az éjszakáit pedig az utcán töltötte London belvárosában, egy üzlet szomszédságában.

David Fussell Hajléktaln Filmrendező
David Fussell Londonban Él Hajléktalanként / Fotó: Gofundme

A Vice nyomon követte David Fussellt egészen a filmje premierjének megszervezéséig. Az erről készült dokumentumfilm producere bízik benne, hogy David történetének bemutatásával segít a hajléktalanság problémájának megoldásában is. Eredetileg rövidebben szerették volna bemutatni, de a producer rájött, hogy ez sokkal érdekesebb és összetettebb téma egy rövidfilmnél.

Látványos akcióval tiltakoztak a hajléktalanság kriminalizálása ellen

A fekvő demonstráció (lay-in) célja a szervezők szerint, hogy tükröt tartsanak afelé, ahogy a mindennapokban cselekszünk. Az interaktív élménnyel a Blahán járók empátiáját szerették volna erősíteni, a téren elhelyezett hajléktalansággal kapcsolatos ismeretterjesztő információkat és szlogeneket tartalmazó táblákkal és transzparensekkel pedig tájékoztatni az arra járókat a hajléktalan embereket érintő problémákról.

A dokumentumfilm bemutatja David Fussell egy napjának történéseit. Láthatjuk, ahogy a férfi reggelente felébred az utcán, majd különböző ingyenes WiFi pontokat keres, hogy online reklámozhassa filmjét. Később a hajléktalanszállón szerkeszti a felvételeket, majd éjszaka ismét lefekszik, az utcán.

Mystic Demon Killers New Action Trailer

Buy or rent the feature film https://vimeo.com/ondemand/mysticdemonkiller Be part of the pre production of Hobo Vampire Killers https://www.gofundme.com/The-Homeless-Film-Director Vice Media’s Documentary about the launch of Mystic Demon Killer https://youtu.be/P-aV9cOiSBE

David optimizmusa és eltökéltsége végül meghozta gyümölcsét és a Mystic Demon Killer horrort teltház előtt vetítették. A hajléktalan férfi történetét bemutató dokumentumfilm pedig igazolja, hogy ha az ember igazán kitartó és optimista marad, akkor elérheti célját, bármilyen nehézségeket rótt is rá az élet.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk