David Hockeny, a fáradhatatlan képzőművész a tavaszi első hullámban már felvidította a karanténba zárt világot üde festményeivel, ezúttal a normandiai ősz szépségeire hívja fel a figyelmünket.

Optimista üzenet az őszi karanténhoz is

Márciusban, a járvány első hullámában, a kijárási tilalom idején David Hockney csodálatos tavaszi képekkel örvendeztetett meg mindannyiunkat. A világ egyik legértékesebbnek tartott képzőművésze  normandiai házának kertjében festette meg az újjáéledő természet pillanatait. 

Osz David Hockney Karantenkep
Avid Hockney, The Big Tree In Autumn / Fotó: David Hockney

Most pedig, ahogy Európa számos országában, Franciaországban is újra életbe léptek a járványügyi szigorító intézkedések, két őszi képet készített a kertben, írja a The Art Newspaper

„Emlékezzetek arra, hogy az őszt sem lehet bezárni” – így szólt a festő optimizmussal teli üzenete.

Fáradhatatlanul alkot

A járvány tombolása ellenére Hockney a Londoni Királyi Akadémián tartandó jövő tavasszal megnyíló kiállítására (2021. március 27-augusztus 22.) készül. 

David Hockney Osz Karanten 2
David Hockney, The Pond In Autumn / Fotó: David Hockney

A tárlat fő témája is az évszakok lesznek, amelyek még szebbnek tűntek ebben az egészen elképesztő évben. Néhány alkotást jelenleg a párizsi Lelong Galériában a Ma Normandie című kiállításon lehet megtekinteni.

Kapcsolódó cikk

Hockney az iPadjén készítette a képeket, amihez szerinte szükséges mind a rajztudás, mind a festői képesség. A rendkívül termékeny művész, ha továbbra is ilyen ütemben halad, akkor 2020-ban összesen 220 festménye készül el. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet