A 24 éves queenslandi férfit, David James Blyth-t azután tiltották ki az összes alkoholt árusító helyről, miután részegen megpróbálta megölelni az italbolt eladónőjét, aztán nem fogadta el a nemleges választ.

Zaklatta az eladónőt, majd fenyegetőzni kezdett, amikor nem szolgálták ki

David James Blyth betért egy kisvárosi italboltba, ahol észrevette, az eladónő egy régi ismerőse. A férfi odament hozzá, megölelte, majd a nő hajával kezdett el játszani, amit csak a nő kiabálása után hagyott abba, írja a 24.hu.
Ezután a bolt személyzete nem szolgálta ki alkoholos itallal, mondván Blyth túl részeg ahhoz, hogy többet igyon. A férfi annyira felháborodott ezen, hogy a nő megölésével fenyegetőzött, majd megpróbálta lehúzni régi ismerőse nadrágját.
Az eset a rendőrség kihívásával végződött, Blyth ellen közveszélyes állapotban, közterületen elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat.

David James Blyth-nak dolgoznia kell az alkoholhoz fűződő viszonyán, ha nem akar börtönbe kerülni

A tárgyaláson az is kiderült, hogy az incidens nem a férfi első húzása volt, ráadásul éppen próbaidőn volt a bűncselekmény idején. Bronwyn Hartigan bírónő a börtönbüntetést is megfontolta, de a vádlott ügyvédje szerint Blyth azóta tanácsadásra jár, és aktívan foglalkozik alkoholproblémájával, ami enyhítette az ítéletet.
Blyth tettéért két év próbaidőt és 40 óra fizetetlen közmunkát kapott, emellett pedig kitiltották Queensland állam minden alkoholárusítási engedéllyel rendelkező helyéről. Tehát a férfi nem mehet be egyetlen kocsmába, klubba és italboltba sem.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet