David Jones michigani lelkészt már többször elkapták ittas vezetésért. Most a rendőrök ellenőrzését megtagadta, és belehajtott az autójukba, emiatt gyilkossági kísérlet miatt emeltek ellene vádat.

David Jones sokadik húzása ez

A lelkipásztor rendszeresen tartott prédikációkat Hilton Oaks Baptist Church templomban, mostani ügyében is lelkészként hivatkozott magára letartóztatásakor. Nyolcszor kapták már el ittas vezetésért, a 24.hu leírása szerint legutoljára augusztusban. A mostani eset még inkább súlyosbítja bűneit, mivel szándékosan nekihajtott az Arenac megyei két seriffhelyettes autójának, amit gyilkossági kísérletnek tekintenek.

David Jones-t egy autópálya kijáratánál lévő kisboltnál álló autóban ülve találták meg. A férfi részeg volt, és nem működött együtt az ellenőrzést végző rendőrökkel. Amikor a seriffhelyettesek arra kérték, szálljon ki az autóból, inkább áthajtott az autópályán a szemben lévő parkolóba, ahol nekicsapódott egy épületnek, azután megfordult és elindult a másik irányba.

Nekiment az épületüknek, a járművével a helyettesek felé fordult, gyorsított, és összetörte a járőrkocsinkat

– mesélte az egyik seriffhelyettes, Don McIntyre.

A rendőröknek ki kellett ütniük a kocsi ablakát

Még az ütközés után sem volt hajlandó az együttműködésre, így a rendőröknek be kellett törniük a kocsi ablakát, hogy kiszedhessék az autóból.
Az eset során egy rendőrnek sem esett bántódása, de a hatóságok gyilkossági kísérletnek tekintik az ügyet. A lelkész bűnlajstroma miatt csak nagyon magas, 1 millió dolláros (312 millió forintos) óvadék ellenében szabadulhat.

Jones felekezete nem reagált az ügyről beszámoló WXYZ-TV helyi csatorna megkeresésére.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet