David Lynch Az elefántember című filmjét 40 éve mutatták be, most felújítják

Különleges mozis díszbemutatót kap David Lynch, Az elefántember című 4K-ban felújított klasszikusa.

A filmet több kategóriában jelölték Oscar-díjra

A történelmi drámában olyan sztárok szerepeltek, mint John Hurt, Anthony Hopkins és Anne Bancroft. A film a XIX. századi Londonban játszódik, ahol a súlyos testi hibákkal torzított testű, John Merrick történetét követhetjük nyomon. A rút férfit, egy rémcirkuszból mentették ki, hogy fokozatosan megtapasztalhassa, ő valójában emberi lény.

az elefantember
Az elefántember című filmet valós személy ihlette / Fotó: Paramount

Lynch második filmjét imádta az Akadémia, és összesen nyolc kategóriában jelölték Oscar-díjra, ezzel megalapozva a rendező nemzetközi hírnevét. A rendezőn kívül jelölték John Hurt-öt a legjobb férfi főszereplő díjára. Az alkotást a legjobb film- és a legjobb forgatókönyv elismerésére is esélyes volt.

A cikk folytatódik a következő oldalon, lapozz!

A rendező maga felügyelte a munkálatokat

david lynch életmű oscar díj
A 2019-es Kormányzói díjak, az életmű Oscar díjazottjai: Geena Davis, Lina Wertmüller, David Lynch, Wes Studi Fotó: REUTERS / Mario Anzuoni

A Mulholland Drive – A sötétség útja rendezője, a 40. évforduló alkalmából 4K minőségben újította fel az alkotást, írja a Dazed. A film újra a mozikba kerül és különleges gyűjtői DVD- és BlueRay-kiadványok formájában is leérhetővé lesz.

David Lynch What Did Jack Do? című új filmjének egy éneklő majom a főszereplője

David Lynch új filmje, egy 17 perces detektív sztori, amely a Netflixen látható. A rövidfilm nem csak Lynch személye miatt érdekes, egy új sztár is bemutatkozik benne. Ő nem más, mint Jack Cruz, a majom, aki saját magát alakítja a filmben. A kis emberszabásút gyilkossággal vádolja egy nyomozó, akit Lynch személyesít meg a What Did Jack Do?

A rendező saját maga felügyelte a Studio Canal által végzett kép- és hang felújításokat, amit az eredeti filmtekercsek falhasználásával készítettek el. Ennek köszönhetően a fekete-fehér alkotást az eredeti képminőségben sikerült helyreállítani.

THE ELEPHANT MAN – Official Trailer – Directed by David Lynch

Experience the stunning 4K restoration of the award winning, critically acclaimed David Lynch masterpiece The Elephant Man starring John Hurt and Anthony Hop…

A felújított filmdráma előzetese a fenti YouTube-videón vehető szemügyre.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból