David Lynch szürreális képeinek alapja a fotómontázs, a portrék és a reprodukciók újraértelmezése. A Budapesti Fotófesztivál húzóneve tart kiállítást Small Stories, azaz Kis történetek címmel.

Hirdetés

David Lynch ezen fotómontázsok, portrék és reprodukciók olyan térbeli-időbeli dimenziók születnek, melyek a mester filmjeiből jól ismert univerzummá állnak össze.

A Kis történetek egy valóságon túli pszichedelikus utazás az érzelem, a humor, a játékosság és a nyugtalanság világában, miközben egyaránt feltárja az emlékeket és a sebeket. Filmes munkáihoz hasonlóan David Lynch képein az álom dominál.

David Lynch / Fotó: Catherine Coulson

Poétikájának alapvető ereje a tudattalan és a valóság közötti összefonódás. A sorozat a 2014-es párizsi fotóhónapra készült, és eddig mindössze három alkalommal volt látható.

Lynch meg is jelentetett egy könyvet Aminek álmodom címmel, amelyet tavaly vehettünk kezünkbe magyarul. Év vége felé pedig robbant a hír: Budapestre látogat a sokak által csak “őrült zseninek” nevezett polihisztor.

David Lynch, a zseni, aki szeret söprögetni / Könyvrecenzió

David Lynch és Kristine McKenna Aminek álmodom című kötete részletesen bemutatja a rendező életét, amely inspirációt nyújtott az általa készített művekhez. A könyvből megtudhatjuk, hogy élt újságkihordásból, csokornyakkendő készítésből, festészetből, de bútortervezőként és festőként is debütált. Sőt, rövid ideig egy

Hamarosan elérkezik a nap, március elseje, amikor testközelből is megcsodálhatjuk őt. Lynch a meghívó mellé most egy videót is küldött a magyar közönségnek, amelyben személyesen ajánl néhány fotót a Műcsarnokban március 1-től június 2-ig látogatható tárlatról.

YouTube

No Description