Az “őrült zseni” videóban üzent a magyaroknak – David Lynch tárlata hamarosan startol

David Lynch szürreális képeinek alapja a fotómontázs, a portrék és a reprodukciók újraértelmezése. A Budapesti Fotófesztivál húzóneve tart kiállítást Small Stories, azaz Kis történetek címmel.

David Lynch ezen fotómontázsok, portrék és reprodukciók olyan térbeli-időbeli dimenziók születnek, melyek a mester filmjeiből jól ismert univerzummá állnak össze.

A Kis történetek egy valóságon túli pszichedelikus utazás az érzelem, a humor, a játékosság és a nyugtalanság világában, miközben egyaránt feltárja az emlékeket és a sebeket. Filmes munkáihoz hasonlóan David Lynch képein az álom dominál.

22 2
David Lynch / Fotó: Catherine Coulson

Poétikájának alapvető ereje a tudattalan és a valóság közötti összefonódás. A sorozat a 2014-es párizsi fotóhónapra készült, és eddig mindössze három alkalommal volt látható.

Lynch meg is jelentetett egy könyvet Aminek álmodom címmel, amelyet tavaly vehettünk kezünkbe magyarul. Év vége felé pedig robbant a hír: Budapestre látogat a sokak által csak “őrült zseninek” nevezett polihisztor.

David Lynch, a zseni, aki szeret söprögetni / Könyvrecenzió

David Lynch és Kristine McKenna Aminek álmodom című kötete részletesen bemutatja a rendező életét, amely inspirációt nyújtott az általa készített művekhez. A könyvből megtudhatjuk, hogy élt újságkihordásból, csokornyakkendő készítésből, festészetből, de bútortervezőként és festőként is debütált. Sőt, rövid ideig egy

Hamarosan elérkezik a nap, március elseje, amikor testközelből is megcsodálhatjuk őt. Lynch a meghívó mellé most egy videót is küldött a magyar közönségnek, amelyben személyesen ajánl néhány fotót a Műcsarnokban március 1-től június 2-ig látogatható tárlatról.

No Title

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból