David Lynch rendező legújabb kiállításán dedikált alkotásokhoz is hozzájuthatnak a rajongók, írja a Dazed.

Hirdetés

A manchesteri HOME-ban tartott kiállításon kerülnek értékesítésre a David Lynch rendező limitált kiadású munkái.

David Lynch mind filmjeiben, mind képzőművészeti alkotásaiban a szürrealizmus elkötelezettje/ Fotó: Cinema5D

A rendező első nagyobb brit, My Head is Disconnected című kiállításán lesz elérhető 100 darab, a művész által dedikált műalkotások. A kiállítás a Manchester International Festival része.

A Four (4) Heads Came Out on Wednesday elnevezésű limitált széria a fesztivál látogatói számára lesz elérhető.

A válogatás Lynch párizsi műhelyéből származik, ahol az elmúlt évtizedekben számos fekete-fehér litográfiát hozott létre. A képek az alkotóra jellemző témákat – magányosság, erotika, álmok és halál – elevenítenek meg.

Dalítól David Lynch-ig – Mindannyiunkban ott szunnyad a szürrealista

1929-ben Párizsban elszabadult a tudatalatti. Magritte, Breton, Dalí, Miro, Max Ernst – és folytathatnánk a mozgalom leghíresebb alkotóinak névsorát. Hatása mostanra sem szűnt meg, gondoljunk csak David Lynch filmjeire vagy akár fotográfiáira. A választ a Magyar Nemzeti Galéria szürrealizmus kiállításán jártunk.

A július 6-án megnyíló eseményen eddig soha nem látott festmények, szobrok, fotográfiák és rajzok is láthatóak lesznek a HOME kulturális központban. A kiállítás két hónapon át tart.

Chrysta Bell – Swing With Me – Live from The Ace Theater in Los Angeles

Chrysta Bell performs “Swing With Me” Filmed live at The Music of David Lynch concert benefiting the David Lynch Foundation.

Az eseményhez kapcsolódik egy kiterjedt filmes program is, amely bemutatja a rendező Twin Peaks sorozathoz készített korai munkáit. A zenész, Chrysta Bell, aki Lynch munkatársa, lesz az élőzenei előadássorozat házigazdája, ahol Lynch ihlette zenészek – Anna Calvi, These New Puritans  és Oliver Coates – működnek közre.

Hirdetés