David Lynch dedikálta, te pedig megveheted őket

David Lynch rendező legújabb kiállításán dedikált alkotásokhoz is hozzájuthatnak a rajongók, írja a Dazed.

A manchesteri HOME-ban tartott kiállításon kerülnek értékesítésre a David Lynch rendező limitált kiadású munkái.

David Lynch
David Lynch Mind Filmjeiben, Mind Képzőművészeti Alkotásaiban A Szürrealizmus Elkötelezettje/ Fotó: Cinema5D

A rendező első nagyobb brit, My Head is Disconnected című kiállításán lesz elérhető 100 darab, a művész által dedikált műalkotások. A kiállítás a Manchester International Festival része.

A Four (4) Heads Came Out on Wednesday elnevezésű limitált széria a fesztivál látogatói számára lesz elérhető.

A válogatás Lynch párizsi műhelyéből származik, ahol az elmúlt évtizedekben számos fekete-fehér litográfiát hozott létre. A képek az alkotóra jellemző témákat – magányosság, erotika, álmok és halál – elevenítenek meg.

Dalítól David Lynch-ig – Mindannyiunkban ott szunnyad a szürrealista

1929-ben Párizsban elszabadult a tudatalatti. Magritte, Breton, Dalí, Miro, Max Ernst – és folytathatnánk a mozgalom leghíresebb alkotóinak névsorát. Hatása mostanra sem szűnt meg, gondoljunk csak David Lynch filmjeire vagy akár fotográfiáira. A választ a Magyar Nemzeti Galéria szürrealizmus kiállításán jártunk.

A július 6-án megnyíló eseményen eddig soha nem látott festmények, szobrok, fotográfiák és rajzok is láthatóak lesznek a HOME kulturális központban. A kiállítás két hónapon át tart.

Chrystabell – Swing With Me – Live from The Ace Theater in Los Angeles

Chrystabell performs “Swing With Me” Filmed live at The Music of David Lynch concert benefiting the David Lynch Foundation. https://davidlynchfoundation.org …

Az eseményhez kapcsolódik egy kiterjedt filmes program is, amely bemutatja a rendező Twin Peaks sorozathoz készített korai munkáit. A zenész, Chrysta Bell, aki Lynch munkatársa, lesz az élőzenei előadássorozat házigazdája, ahol Lynch ihlette zenészek – Anna Calvi, These New Puritans  és Oliver Coates – működnek közre.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk