Igen, ez is megtörtént: David Lynch filmkurzust tart

Mielőtt bárki félreértené, sajnos nem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, hanem online. De ez is valami, főleg a filmek és a művész szerelmeseinek. Mutatjuk, hol és hogyan lehet rá jelentkezni!

A MasterClass nevű platform, amely 5 éve szolgáltat online kurzusokat az érdeklődőknek, idén David Lynchet is bevette a csapatba. Az oldal olyan szakembereket kér fel óraadónak, akik világszinten elismertek, és a maguk területén kimagaslót alkottak.

dav
A mester most átadja tudását / Fotó: A Hetedik Sor Közepe

Lynch kurzusa a kreativitás és film címet kapta. A művész 13 órán magyarázza el, hogyan lesz egy ötletből narratíva, abból pedig kész film.

Azt is megtanítja, hogyan fejlesszük kreativitásunk vagy hogyan kapjunk el egy-egy ötletet.

Lynch órája 85 font (kb. 31.000 Ft), de ha befizetjük az éves 170 fontot (kb. 61.700 Ft), akkor a rendező összes órájához elérést kapunk.

A kiállítás, amely után nehéz feloldódni, olyan bizarr David Lynch elméje

Február 28-án vette kezdetét a harmadik Budapest Fotófesztivál. Magyarország legnagyobb fotográfiai eseménye április 22-ig látogatható majd, melynek Budapest számos galériája ad otthont. A nyitókiállítást David Lynch, az amerikai függetlenfilm élő legendája jegyzi. A fesztivált megelőző sajtótájékoztatót a Műcsarnok igazgatója Szegő György nyitotta meg.

Az kurzusra itt tudtok jelentkezni, ezen a linken pedig a többi művész, alkotó órái között is böngészhettek. Zene, főzés, fotózás, filmkészítés mellett politikáról és kreatív írásról is tanulhattok. Aki esetleg kipróbálja, kíváncsian várjuk a tapasztalatokat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból