Nézem Film David Lynch megkapta, amit már rég akart neki a...

David Lynch megkapta, amit már rég akart neki a világ

Promóció

David Lynch korábbi három, legjobb rendezői jelölés után október 28-án átvehette az életművéért járó Oscar-díjat – írja a Dazed

Promóció
- Advertisement -

A korábbi Oscar-jelölései (Az elefántember, Kék bársony, Mulholland drive – A sötétség útja című filmek rendezéséért) során David Lynch sosem kapta meg a hőn áhított aranyszobrot. Ám most, a Kormányzók díjátadóján tiszteletbeli Oscar-díjat vehetett át életművéért Lina Wertmüller, Wes Studi és Geena Davis társaságában.

A 2019-es Kormányzói díjak, az életműért járó Oscar díjazottjai: Geena Davis, Lina Wertmüller, David Lynch, Wes Studi Fotó: REUTERS / Mario Anzuoni

A köszönőbeszédet nem vitte túlzásba a rendező: a közönség, az amerikai filmes szakmai kiemelkedő képviselőinek tapsvihara közepette egy percet sem tartott a szónoklata.

David Lynch, a Twin Peaks rendezője tiszteletbeli Oscar-díjat kap

A nagy tiszteletnek örvendő, idioszinkratikusnak tartott, a Radírfej és a Twin Peaks mögött álló, igazán furcsa elmével megáldott rendező, Lynch végre bezsebelheti a tiszteletbeli Oscar-díjat, aminek itt volt már az ideje, írja a Az Akadémia bejelentette, hogy októberben tiszteletbeli Oscar-díjban részesíti a rendezőt Geena Davis színésznővel, Wes Studi színésszel és Lina Wertmuller rendezővel egyetemben.

A díjátadón a színpadon álltak Lynch filmjeinek gyakori szereplői, Kyle MacLachlan, aki büszkén fényképezte a rendezőt, Isabella Rossellini és Laura Dern.

Köszönöm az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémiának és mindazoknak, akik segítettek az utamon. Gratulálok a további díjazottaknak, mindenkinek további szép estét kívánok

– ennyit mondott Lynch, majd a kezében szorongatott szoborhoz fordult: „Milyen érdekes arcod van!”

David Lynch tényleg folytatná a Twin Peaks-sorozatot?

Lehetséges, hogy a Twin Peaks valóban visszatér a képernyőkre. Tavaly David Lynch utalt arra, hogy a kultikus TV-sorozat újabb részekkel bővülhet. A közelmúltban megjelent közösségi média-posztok újabb találgatásokra adnak okot. A pletyka azzal kezdődött, hogy a Hollywoodi Horror Múzeum az alábbi Twitter-üzenetet tette közzé: „Valaki, akit ismerünk, ‘aki tudja’, elejtett valamit a Twin Peaks jövőjéről.

Isabella Rossellini a rendező méltatása során elmesélte, hogyan találkozott Lynch-csel és hogyan kapta meg a Kék bársony főszerepét. Arról is mesélt, milyen volt együtt dolgozni a rendezővel.

Rájöttem, hogy Davidnél a szavak koránt sem olyan fontosak, mint a reakciói. Ő olyan rendező, akinek tökéletesen az arcára van írva, amit gondol. Megtanultam, hogy ha a filmjében szerepelsz, akkor rá kell bíznod magad a szótlanságára. Ne keressék a lineáris történetmesélést David filmjeiben! Elutasítja az egyszerű magyarázatot, a biztos válaszokat, a racionalitást. Vonzódik a rejtélyekhez, és megpróbálja megragadni: érzelmeink, érzéseink titkait, a szenvedélyt, az életet

– mondta a színésznő. Egyelőre az is rejtély marad, vajon 2017 után a Twin Peaks-sorozat folytatódik-e.

Promóció
ForrásDazed
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3