A Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja jelentette be a 92 éves biztonságpolitikai szakértő, Deák Péter halálhírét.

Biztonságpolitikai és Honvédelmi Kutatások Központja Facebook-oldalán megosztott bejegyzés szerint “végleg, visszavonhatatlanul kilépett a képből” Deák Péter, írja a Blikk.

A mai napon elhunyt Deák Péter, a BHKK alapítója, akinek kezdeményezésére az 1990-es évek elején megalakult az elsők között a honvédelmi politikával és a biztonsággal, biztonságpolitikával foglalkozó civil szervezet

– írták a 2013-ban készített fotó mellé, amin Deák a társaság bal szélén látható. 

Deák Péter az MTA Nemzetközi Tanulmányok Bizottságának tagja, és a Magyar Atlanti Tanács alelnöke volt. Egyetemi tanárként, biztonságpolitikát oktatott az ország három egyetemén és doktori iskolájában. A hadtudományok kandidátusa 1973-tól, a hadtudományok doktora 1981-től. 1988-ban Stromfeld Aurél-díjjal tüntették ki. Fő művei: Az arcvonal mögött (1982), Félelem ellen (2005), A biztonságpolitika kihívásai (2005), Biztonságpolitikai Kézikönyv(2007). Nős, három felnőtt gyermeke és öt unokája van – írja a Hírklikk.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

csuti kulcsar edina gwm

Csuti: Nekem nem jó, ha Edináék veszekszenek

Szabó András Csuti mondataiból arra lehet következtetni, hogy Kulcsár Edina és G.w.M kapcsolatában bőven akadnak mélypontok, viták és anyagi nehézségek is. Mindeközben az egykori házasok között béke és nyugalom honol.