Deborah Dugan távozott a Recording Academytől, ennek okai azonban a vállalat és a nő közötti heves vitából sem teljesen tisztázhatók. 

Tisztázatlan körülmények

A Recording Academy, a többek között a Grammy-díjátadó események megrendezéséért felelős intézmény, nem régiben hivatalossá tette Deborah Dugan vállalattól való távozását. A vádak szerint Dugan elvileg verbálisan bántalmazta kollégáit. Az erről szóló szervezeti tagoknak kiküldött levélben számoltak be az ezt bizonyító nyomozásokról, amit két a Recording Academy-től teljesen független személy végzett harminchét szemtanút kihallgatva, illetve számtalan dokumentumot és levelezést megvizsgálva. 

Deborah Dugan Tavozik A Recording Academytol
Deborah Dugan Távozik A Recording Academy-Től // Forrás: Freedman + Taitelman

Az intézmény döntését azonban Deborah Dugan sem hagyta szó nélkül. Egy negyvennégy oldalas panaszlevélben fedte fel a Recording Academy piszkos ügyeit. Dugan a levélben kanklubnak minősítette a céget, illetve kitért arra is, hogy elődje, Neil Portnow megerőszakolt egy meg nem nevezett hölgyet. Ha mindez nem lenne elég, a nő a korrupciós szavazásokról is kitálalt. 

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””] Tényleg szerettem volna változást hozni az intézménybe. Hiszem, hogy a Recording Academy azért áll ki, amit kell, tehát a művészekért. És pontosan ezért nyeltem le minden ilyen hibás lépést, amit korábban a cég tett. Azt gondoltam, én majd megváltoztatom a helyzetet. Megjavítom a dolgokat. Tudok ezzel a csapattal dolgozni mindezek ellenére is   [/perfectpullquote]

számolt be Deborah Dugan. A jelek szerint ez az együttműködés azonban mégsem volt képes megvalósulni.

Heves vita a felek között

A Deborah Dugan és a Recording Academy közt kialakult konfliktus nem marad válasz nélkül, a két fél a másik minden megnyilatkozására reagál az ügyet illetően. 

Londoni Divathét 2020: A legizgalmasabb ruhakollekciók

A legnevesebb brit tervezők őszi-téli trendjei t már korábban bemutattuk. A kollekciók mellett azonban a divatbemutatókon és partikon megjelenő világsztárok outfitjére is legalább olyan kíváncsiak voltunk. Most a róluk készült képekből hozunk egy bőséges válogatást.

A Recording Academy elmondása szerint a Deborah Dugan cégtől való elbocsátása nem csak a beérkezett verbális bántalmazás gyanúját felvető panaszok miatt esedékes, hanem az utóbbi időben észrevehető hiányos munkavégzés miatt is. Dugan ugyanis nem megfelelően látta el menedzsmenti feladatait, több kötelezettsége sem került teljesítésre. 

A vitában Dugan két ügyvéde, Douglas Wigdor és Michael Willemin is megszólalt. A Recording Academy a cégnek kiküldött a helyzetről beszámoló levelét tökéletes bizonyítéknak nevezték, ami alátámasztja, hogy a vállalat ellen semmilyen eszköz nem alkalmazható, ami megállíthatná az ott uralkodó diszkriminációt, a szexuális bántalmazások sorozatát, a korrupciót és a belső konfliktusok egész halmazát. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk