Debussy-estet rendeznek a szerző halálának 100. évfordulójára

Claude Debussy műveivel emlékezik meg Vigh Andrea hárfaművész, valamint Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművész. 

A megemlékezés apropója a francia impresszionista zeneszerző, Claude Debussy halálának 100. évfordulójáról november 15-én, a budapesti Zeneakadémián.

49591
Claude Debussy 100. évfordulójára játsszáj újra zeneszerző legnagyobb műveit

Az est első felében az Egy faun délutánja, a Triószonáta és a Két tánc hangzik el Vigh Andrea hárfaművész előadásában, Drahos Béla fuvolaművész, Szatmári Zsolt klarinétművész és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem négy hallgatójából alakult Accord Quartet közreműködésével. 

Várjon Dénes: Örök és halhatatlan Beethoven – Interjú / ContextUs

Mindkettőnknek nagyon jó barátja Steven Isserlis, a fantasztikus angol csellista, akivel az Endiburgh-i Nemzetközi Fesztiválon szombaton fogunk hárman koncertezni (Schumann, Brahms és Mendelssohn kamarazenéi, Queen’s Hall, augusztus 26, 11óra – szerk.). Ők évtizedek óta közeli kapcsolatban vannak, én pedig már tizenkét éve játszom rendszeresen vele.

A koncert második felében Klukon Edit és Ránki Dezső zongoraművészek a zeneszerző két zongorára és négy kézre írt műveiből a Fehéren és feketén, a Lindaraja, a Hat antik felirat és a Kis szvit című darabokat adják elő az MVM Koncertek részeként.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból