A hard rock kiemelkedő zenekara, a Deep Purple koncertet ad hazánkban

Hat év után visszatér koncertezni Magyarországra a Deep Purple. A hard rock zene történetének kiemelkedő brit zenekara december 9-én a Papp László Budapest Sportarénában játszik.

A Deep Purple, amelyet Smoke On The Water című örökzöldjének köszönhetően szinte mindenki ismer. Világszerte mintegy 100 millió lemezt adott el. A korszakos jelentőségű anyagok közé tartozik a bemutatkozó Shades of Deep Purple, a Deep Purple, az In Rock, a Fireball vagy a Machine Head című korong. A Deep Purple legutóbbi albuma, az Infinite 2017-ben jelent meg.

deep purple 2017
Deep Purple / Fotó: NME

A Deep Purple 51 évvel ezelőtt alakult, hosszú története során számos változás volt a tagságában. A későbbi legendás felállásból Jon Lord billentyűs (ő 2012-ben elhunyt) és Ritchie Blackmore gitáros volt alapító tag, aztán csatlakozott hozzájuk Ian Paice dobos és Rod Evans énekes, akit nem sokkal később Ian Gillan váltott, mellette Roger Glover lett a basszusgitáros.

A Deep Purple énekese mellett az Ivan and the Parazol, az AWS és Zorall is fellép Open Road Festen

Tájékoztatásunk szerint színpadra áll a harminc éves Tankcsapda, az EDDA Művek, az Ivan and the Parazol Karácsony Jánossal, Ganxsta Zolee és a Kartel, az AWS, a Zorall, valamint Ripoff Raskolnikov is. Rajtuk kívül több tribute banda – például az ACid/DC, a Led Zeppelin Session és a Hollywood Rose -, valamint blues formációk is fellépnek a fesztiválon.

A következő évtizedekben megfordult a Deep Purple-ben például David Coverdale énekes, Tommy Bolin és Joe Satriani gitáros. Jelenleg Gillan, Paice és Glover mellett Steve Morse gitáros és Don Airey billentyűs játszik.

Ez a formáció koncertezett Budapesten legutóbb 2013-ben a Sportarénában.

A csapat frontembere, Ian Gillan 2016-ban szólókoncertet adott ugyanott, szimfonikus zenekari kísérettel adta elő a legnépszerűbb Deep Purple-számokat.

Facebook-esemény: ITT

Időpont: 2019. december 9., 30., hétfő 20 óra

Helyszín: Budapest Aréna

Jegyár: Március 27-től válnak elérhetővé

Jegyfoglalás: ITT


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból