Egy hónap után ismét plágiumbotrányba keveredett Delhusa Gjon

Delhusa Gjon ismét plágiumbotrányba keveredett, hiszen a Delhusa 2016 decemberében megjelent Rába parti lány Alvaro Soler 2016 áprilisában kiadott Sofia számára hasonlít.

A Bors hívta fel a figyelmet az újabb plágiumbotrányra, amely szerint feltűnően hasonlít Delhusa Gjon 2016-os dala, a Rába parti lány Alvaro Soler Sofia slágerére.

Alvaro Soler dala:

Alvaro Soler – Sofia

Watch the Best Of Alvaro Soler here: https://AlvaroSoler.lnk.to/BestOfAlvaroSoler ++Follow Alvaro Soler++ ►Facebook: http://facebook.com/alvarosolermusic ►In…

Ez pedig Delhusa Rába parti lánya:

delhusa gjon rába parti lány

Jó ez…

A lapnak elmondta Delhusa Gjon, valóban hasonlítanak, és Soler szerzeményét vette alapul a Rába parti lány megírása során. Mint magyarázta, eredetileg engedélyt kért a görög szerzőtől a dal feldolgozására.

delhusa gjon plágium
Delhusa Gjon / Fotó: A zenész hivatalos Facebook-oldala

Állítása szerint még videóklipet is forgattak, azonban nem kapták meg végül az engedélyt.

Ezt követően úgy határozott a görög-magyar zenész és menedzsmentje, hogy plagizálnak engedély nélkül, vagy ahogy ő mondta a lapnak: “ekkor jött az ötlet, hogy nem titkolt szándékkal írjunk egy hasonló dalt”.

Reagált Petruska plágiumbotrányra, amiért kizárták A Dal döntőjéből

A szakértői vélemény szerint Petruska idei versenydala, a Help Me Out of Here hangneme, tempója, hangszerelése, harmóniastruktúrája, jellemző basszusmenete, dallamkezelése megegyezik a Vampire Weekend amerikai zenekar White Sky című szerzeményével, ezért A Dal 2019 szabályzata értelmében kizárták. Az összegzés felidézi: A Dal második elődöntőjének végén bejelentették, hogy az egyik döntőbe jutott produkcióval kapcsolatban felmerült a plágiumgyanú.

A zenész megjegyezte, úgy véli, ez nem minősül plágiumnak, mert megmutatták Pásztor László és Bródy János dalszerzőknek, akik szerint sem plágium.

Manolis Mitsias – Me lene Giorgo

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Nem ez az első plágiumbotránya Delhusának, hiszen egy hónapja, szintén a Bors számolt be először róla, hogy az 1979-es Nika se perimeno mennyire hasonlít Manolisz Mitsziasz által énekelt Me lene Giorgóra. Akkor nem kommentálta a lapnak a plágiumvádat.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból