Befejeződtek a Budapesten forgatott Dűne filmes munkálatai

A Dűne című film remake-jét a Szárnyas fejvadász 2049 rendezője, Denis Villeneuve készítette el Timothée Chalamet főszereplésével, írja a Joblo.

Denis Villeneuve nagyköltségvetésű filmjét Frank Herbert azonos című regénye alapján készítette. A forgatási munkálatokat budapesti és jordániai helyszíneken kezdték meg az év elején.

Az író fia, Brian Herbert Twitter-üzenetben jelentette be, hogy az első, új Dűne-film munkálatai a végéhez értek és már „dobozban van”.

Az író fia úgy fogalmazott, hogy az első film befejezéséhez érkeztek, tehát ez is alátámasztja az értesüléseket, hogy legalább két rész várható. Ezt korábban a Legendary vezetője, Joshua Grode meg is erősítette.

Denis Villeneuve készíti a Dűne sorozatváltozatot is

A Dűne-reboot után újabb jó hírek érkeznek a sci-fi rajongók számára, hiszen hivatalosan is bejelentették, hogy a televíziós sorozat-adaptációt az eredeti, Frank Herbert által írt sci-fi regény alapján készítik, írja a Dazeddigital .

A film a zseniális és tehetséges Paul Atreides története, aki egy veszélyes bolygóra utazik, hogy biztosítsa családja és a népe jövőjét, miközben gonosz erőkkel kell felvennie a harcot.

Dűne Sztárjai
Az Új Dűne-Film Sztárjai / Fotó: Geek Culture

A film igazi sztárparádénak ígérkezik olyan nevekkel, mint Timothee Chalamet, aki a főhős, Paul Atreides karakterét játssza. Lady Jessica szerepében Rebecca Ferguson látható majd. A mellékszerepekben is olyan igazi nagyágyúk láthatók, mint a Star Wars-filmekből ismert Oscar Isaac, Javier Bardem, Josh Brolin vagy a Trónok harca és az Aquaman sztárja, Jason Momoa. Nem mellesleg a filmet Budapesten forgatták.

A Szólíts a neveden sztárja, Timothée Chalamet Budapesten tartózkodik, az új Dűne filmet forgatják

Igazi paparazzifotót osztott meg A hetedik sor közepe Facebook-oldala. Lencsevégre kapták, ahogy a Szólíts a neveden tinisztárja, Timothée Chalamet és Danis Villeneuve rendező az Andrássy úton kávézgatnak. A Dűne filmet forgatják hazánkban. dűne film, dűne 2019, david lynch dűne film

A szereplők között feltűnik majd a legutóbb a Csernobil-sorozattal sikert aratott Stellan Skarsgård is.

A filmet Denis Villeneuve nem csak rendezte, hanem Eric Roth és Jon Spaihts írókkal együtt a forgatókönyvének megalkotásában is részt vett. A film producerei között van Brian Herbert, a film alapjául szolgáló regény írójának fia.

Stellan Skarsgard Dune 2020
Stellan Skarsgård Harkonnen Báró Szerepében Tűnik Fel / Fotó: Hbo

Premierjét 2020 hálaadásának idejére időzítették az amerikai mozik.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk