A Der Spiegel a címlapján koszos takarítóként ábrázolja Orbán Viktort

A Der Spiegel német hetilap címlapján Orbán Viktor magyar miniszterelnököt koszos takarítóbrigád tagjaként ábrázolja. Mellette több populista politikus is látható, mint például a magyar miniszterelnök szövetségese, Matteo Salvini.

Jörg Meuthen, az Alternatív Németország (AfD) társelnöke, Matteo Salvini olasz belügyminiszter és a nemrégiben megbukott Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár.

der spiegel matteo salvini orbn viktor 1
A Der Spiegel legújabb száma Orbn Viktor miniszterelnökkel / A német hetilap hivatalos Facebook-oldala

A Der Spiegel német hetilap Európa tiszta emberei címmel jelentette meg új lapszámát. A címlapon Orbán Viktor mellett Matteo Salvini, Jörg Meuthen és Heinz-Christian Strache látható.

Putyin aláírta azt a törvényt, ami bármikor levághatja az oroszokat az internetről

A Duma április 16-án szavazta meg a Sovereign Internet néven ismert törvényjavaslatot. A kérdés innentől kezdve az volt, Vlagyimir Putyin orosz vezető mikor írja alá. Putyin szerdán írta alá a törvényjavaslatot, írja a Financial Times . Ennek fényében a Sovereign Internet november elsején lép hatályba.

A cím egyébként Strache ibiziai botrányára utal, valamint arra, hogy a szuverenitás mellett érvelő politikusok mennyire könnyen feladján szuverenitásukat például Oroszországgal szemben.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból