Dér Zsolt, Mészáros Blanka és Nagy Ervin is távozik a Katona József Színháztól

Dér Zsolt, Mészáros Blanka és Nagy Ervin távozását maga a Katona József Színház főigazgatója, Máté Gábor jelentette be. 

Nagy Ervin a szerepeit megtartja

Távozik a Katona József Színház társulatából Dér Zsolt, Mészáros Blanka és Nagy Ervin– ezt Máté Gábor, a színház főigazgatója jelentette be az ATV Start Plusz című műsorában. Mészáros Blanka a Radnóti Színházban folytatja a munkáját.

nagy ervin meszaros blanka katona joszef szinhaz
Mészáros Blanka és Nagy Ervin a Sirály előadásában, 2017. / Fotó: Horváth Judit

Mészáros esete nem meglepő, hiszen néhány hete a szerkesztőségünkhöz eljuttatott, a következő évadról szóló Radnóti Színház-közlemény alapján megírtuk, a színésznő átigazol a Katonából. Mészáros és Nagy Ervin tavaly mind a ketten elnyerték az Arany Medál-díjat az év színésze és az év színésznője kategóriában.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Nagy Ervin megszakítja a társulati tagságát, de marad színészként, játssza a szerepeit. Ő egy modellt akar létrehozni, máshogy gondolkodik arról, hogy egy színésznek hány lábon kell állnia[/perfectpullquote]

– mondta Máté Gábor, aki hozzátette, hogy a színésszel már régóta beszélnek arról, hogy elhagyja a színházat.

A művészeti titkár is távozik

Az igazgató a csatorna műsorában elmondta, hogy Dér Zsolt egyelőre felhagy a színészettel, viszont pár szerepet szintén eljátszik még. Nemcsak színészek, hanem Nádor Lili is távozik a Katona József Színházból, a művészeti titkár több mint 20 évig dolgozott ott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból