Dévényi István az EP-választás eredménye után: “Kiszállok, egy magamfajtának nem sok babér terem”

Dévényi István újságíró-műsorvezető az EP-választás eredményeinek nyilvánosságra hozatala előtt jelentette be, kiszáll a Kötöttfogásból.

Dévényi István korábban a Heti Válasznál dolgozott, majd a Szabadfogás műsort vezette a Hír TV-n. Ám miután újra a kormányhoz közelivé vált a csatorna, mennie kellett. Ekkor hozták létre a Kötöttfogás műsort, amely a Magyar Hang YouTube-csatornáján fut.

dévényi istván kötöttfogás magyar hang
Dévényi István, a Magyar Hang munkatárs, a Kötöttfogás műsorvezetője / Fotó: Magyar Idők

Dévényi Facebook-posztban adott ki közleményt az EP-választás eredményének nyilvánosságra hozata előtt, miszerint abbahagyja a Kötöttfogás műsorvezetését. Mint írta, “ahol ezzel a szutyokkal (bevándorlás – a szerk.) lehet etetni a népet korlátlanul, és a DK a második, ott – keresem a szavakat – maradjunk annyiban, hogy egy magamfajtának nem sok babér terem.”

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Media1 a közlemény után megérdeklődte, ez a döntés a Kötöttfogás Extrára vagy a Kötöttfogásra is érvényes-e – többen győzködik a poszt alatt, hogy maradjon. Mint Dévényi István elmondta, a “normál” Kötöttfogásból is kiszáll. Azt egyelőre nem tudni, nélküle futnia fog-e a műsor, van-e, aki átvegye a helyét. Mint ismert, Csintalan Sándor, Konok Péter és Pörzse Sándor számítanak állandó tagnak a műsorban. A Magyar Hang munkatársa hozzátette, ha a három közszereplő egyike úgy dönt, átveszi a helyét, akkor folytatódni fog a műsor.

Teljesen felszámolhatják a már most is központosított, kormányközelbe került megyei lapokat

A már eddig is központosított megyei lapokat felszámolhatják, mondta több érintett lap munkatársa és vezetője is a Népszavá nak. A lapnak az egyik alkalmazott elpanaszolta, hogy amikor az egyik női mosdóban elromlott a villany, ki kellett volna hívni egy szerelőt. A lapvezetés viszont nem tett semmit napokig, mert még nem kapták meg “fentről” a hozzájárulást.

A Kötöttfogás adományokból indult és működik. Az Extrában a közönség előtt készülő adásokat is szerveztek, amelyen jegyértékesítés folyt. Saját magukat kvázi szamizdat műsorként aposztrofálták.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból