Nézem Film Folytatódik a Dexter sorozat, berendelték a 9. évadot

Folytatódik a Dexter sorozat, berendelték a 9. évadot

Promóció

Folytatódik a Dexter című televíziós sorozat, a Showtime csatorna nagydobása. Az is kiderült, a Dexter Morgant alakító Michael C. Hall színésszel tervezik a felélesztést.

7 év után élesztik fel

Promóció
- Advertisement -

Már júniusban felröppentek olyan hírek, hogy a nagy sikerű Dexter sorozat folytatódik az új, 9. évaddal. Azonban ezúttal hivatalossá is vált, írja a Deadline. Az új évadot 2021 elején vennék fel, így jövő ősszel lenne képernyőn. A projektet üdvözölte a Dexter Morgant alakító Michael C. Hall is, aki 2006 és 2013 között alakította a szociopata rendőrségi vérnyomelemzőt, aki éjjel gyakran indul portyára, hogy megleckéztessen (azaz megöljön és feldaraboljon) olyan gonosztevőket, akikkel a jog, a törvényes igazságszolgáltatás nem bírt. Az Egyesült Államokban az első évad 2006 októberében indult, azóta minden ősszel leadtak újabb tizenkét részt, végül 2013 szeptemberében a nyolcadik évaddal véget ért a sorozat. Ezúttal viszont ún. minisorozatként tér vissza, 10 részes lesz.

Michael C. Hall, a Dexter televíziós sorozat főszereplője / Fotó: Showtime

Hall egyébként 2007-ben, 2008-ban, 2009-ben és 2010-ben is Golden Globe-jelölt volt, ’10-ben pedig el is nyerte a díjat Legjobb televíziós sorozat – legjobb színész kategóriában. 2010-ben és 2011-ben maga a sorozat is jelölést kapott, de nem nyert. Viszont 2010-ben nem csak Hall, de John Lithgow – aki kiállt az SZFE mellett Sir Ian McKellennel egyetemben – is Golden Globe-ot kapott Legjobb mellékszereplő kategóriában Arthur Mitchell megformálásáért.

Golden Globe és szerelem

A Sírhant művek után landolt a szóban forgó sorozat főszerepében Michael C. Hall. Bár az HBO sikersorozat is számos elismerést hozott számára, az igazi sikereket a Dexterrel érte el. Hall ezzel a szereppel végre nem csak a fentebb már említett Golden Globe-díjat is bezsebelhette, de a szerelmet is elhozta az életébe. A színész a húgát alakító Jennifer Carpenter mellett vélte megtalálni a boldogságot, akit feleségül is vett.

Jennifer Carpenter, aki Debra Morgant alakítja, és Michael C. Hall, aki a testvérét, Dexter Morgant alakítja / Fotó: Showtime

A házasság hamar befuccsolt, és néhány hónappal a szakítás előtt rákot diagnosztizáltak a Hallnál. A kemoterápiák miatt a haja kihullott, ő pedig sapkában vette át a Golden Globe-díjat, majd visszatért forgatni, ahol parókát viselt.

Michael C. Hall teljes felépülése közel egy évig tartott. A utolsó évadot forgatta, amikor megismerte egy Los Angeles-i kiadó szerkesztőjét, Morgan MacGregort. Négy évvel később, 2016-ban feleségül vette a nőt. Tavaly decemberben lakást vásároltak egy impozáns New York-i épület 10. emeletén, melyben többek között Alec Baldwinnak és Bruce Willisnek is van már apartmanja. Legutóbb a The Crown sorozatban láthattuk mint Kennedy elnök.

Már a kezdetektől feltámasztáson gondolkodtak

Hét év után már aligha spoiler, de Dexter túlélte a sorozatot, helyette húga halt meg. Ezzel a húzással a sorozat készítői kihúzták a gyufát a türelmes sorozatrajongóknál, mert a széria a halálról (is) szólt, úgy lett volna indokolt, ha a sorozatgyilkos főhős a végén meghal. A készítők azzal védekeztek, hogy nem írhatták bele a sztoriba Dexter halálát, mert a csatorna nem akarta, pont azért, hogy egyszer majd feltámassza a szériát.

A Dexter nagyon különleges sorozat, mind a több millió rajongónak, mind a Showtime-nak. Nekünk ez jelentette az áttörést, hogy sok évvel ezelőtt felkerültünk a térképre

– mondta Gary Levine, a Showtime társelnöke.

Dexter első évad előzetes (Cinemani)

A cinemani.hu arra született, hogy ezen keresztül kalauzoljalak el titeket a mozgókép útvesztőiben és útmutatást nyújtsak arra vonatkozóan, hogy mely filmek …

A teljes sorozat egyébként 8,6 ponton áll a mértékadó IMDb-n, ami nagyon jó, az utolsó rész viszont csak 4,6-ot kapott, ami roppant szerény.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3