A 78. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában fog debütálni a Diana walesi hercegnő életéről szóló Spencer című dráma Kristen Stewart főszereplésével.

A film arról a hétvégéről szól, mikor a hercegnő a válás mellett döntött

A chilei Pablo Larraín rendezte film arról a hosszú karácsonyi hétvégéről szól, amikor a néhai hercegnő a Sandringham-kastélyban eldöntötte, hogy elválik Károly hercegtől, mert nem működik a házasságuk.

A forgatókönyvet a Birmingham bandája című sorozatot jegyző Steven Knight írta – értesült a The Variety.

A moziban Kristen Stewart Dianát, Jack Farthing Károly herceget alakítja és mások mellett a BAFTA-díjra jelölt Timothy Spall, az Oscar-díjra jelölt Sally Hawkins, valamint Sean Harris is feltűnik a vásznon.

A Spencert Diana hercegnő halálának 25. évfordulója alkalmából mutatják be

A film 2022-ben kerül a mozikba, Diana hercegnő halálának 25. évfordulójához igazítva.
Károly herceg, brit trónörökös 1981-ben vette feleségül Diana Spencert. Házasságuk 1996-ban végződött válással, Diana egy évvel később halt meg Párizsban autóbalesetben.

A szeptember 1-jén kezdődő filmmustrán lesz a világpremierje Denis Villeneuve kanadai filmes Dűne című sci-fijének is, Timothée Chalamet és Zendaya főszereplésével. A Frank Herbert azonos című regényciklusa első könyvének első felén alapuló filmet versenyen kívül mutatják be.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet