Diana hercegnő üdvözölte rajongóit az utolsó születésnapján

A tragikus balesetben elhunyt Diana hercegnő még az utolsó születésnapján is szakított időt az iránta rajongókra.

Máig hatással van az emberekre

Az autóbalesetben elhunyt Diana hercegnő máig hatással van az emberekre, segíteni akaró személyisége mellett stílusával is magával ragadta tisztelőit.

Idén lenne 59 éves Diana hercegnő. Rajongói közül sokan emlékeznek meg az életéről, felidézve az utolsó születésnapján történt eseményeket is.

diana hercegno szuletesnap
Diana ajándékot kap rajongójától / Fotó: TIM GRAHAM

Csupán két hónappal a fatális autóbaleset előtt, 1997-ben Diana hivatalos volt a Tate Galéria Centenáriumi gálaestjére, ahol őt ünnepelték, írja a Harper’s Bazaar. Az eseményre érkezve Diana időt szakított arra, hogy a rá váró rajongóitól átvegye a neki szánt ajándékokat. Diana mosolyogva vette át a hatalmas virágcsokrokat és szív alakú luftballonokat. A képek tükrözik, hogy valóban a nép hercegnőjeként tekintettek rá.

Harry herceg követi Diana hercegnő példáját

Fia, Harry herceg édesanyja örökségét viszi tovább, hiszen ő is küzd a szociális igazságtalanságok ellen. Sussex hercege meglepte a virtuális Diana-díj nézőit azzal, hogy egy videó bejelentkezéssel méltatta a jótékonysági elismerés díjazottjait és a Black Lives Matter-mozgalom képviselőit.

„Tudom, hogy az anyám sokak számára nyújtott inspirációt, és biztosíthatlak benneteket, hogy mellettetek állt volna. Mint sokan közületek, ő sem a könnyebbik vagy a népszerűbb utat választotta. Ő mindig kiállt valamiért, ő kiállt a nélkülözőkért. Most szerte a világban láthatjuk a megosztottságot, az elszigetelődést és a harag dominanciáját, ahogyan a fájdalom és a trauma felszínre tör. De az olyan emberekben látom a legnagyobb reményt mint ti, és biztos vagyok a világ jövőében és gyógyulásában hiszen az a ti kezetekben van” – mondta Harry herceg videóüzenetében.

Meghan Markle hercegné segít a rászorulóknak, önkéntes péknek állt

Meghan Markle ismertségét kihasználva, ahol tud segít. Hol a fiatal vezetőket támogatja, de az elefántokat bemutató dokumentumfilm is az egyik jótékony projektje közé tartozik. A hercegi pár csatlakoztak egy pékség alkalmazottaihoz, hogy segítsenek a nélkülöző emberek ellátásában. A 32 éve működő Homeboy Industries azokon próbál segíteni, akiknek az élete megváltozott, miután bandatagok lettek vagy bebörtönözték őket, írja a .

Kiemelte, hogy Meghan hercegnővel együtt úgy gondolják, hogy az intézményesített rasszizmus felszámolásával egy jobb világot teremthetünk.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból