Követem Közélet Ezrek harcoltak az internetes szabadságért Oroszországban

Ezrek harcoltak az internetes szabadságért Oroszországban

Promóció

Moszkva utcáin körülbelül 15.000 ember vonult végig, hogy megakadályozzák az internet elleni elnyomást. Amennyiben az új törvényjavaslatot elfogadják, az oroszok súlyos elszigeteltséggel számolhatnak.

Promóció
- Advertisement -

A demonstrálók között felszólalt olyan is, aki 1 hónapot töltött börtönben egy Tweet-bejegyzés miatt. Fotográfusok, művészek, és egyáltalán, az átlagemberek élete is teljesen felfordulhat, amennyiben elzárják Oroszországot a külföldi internetes oldalaktól. A javaslat nem új, az elmúlt években az orosz hatóságok szigorítottak az internetes kommunikáción.

Az orosz polgároknál kezd betelni a pohár / Fotó: The Independent

A művészeknek számos helyzetben megkönnyíti a kommunikációt az internet, nem beszélve a többi lehetőségről. Ez a most mind veszélybe került.

A kapcsolataik elvesztése, valamint a munkáik megosztásának a korlátozása akár anyagi csőddel is járhat.

Nick Gavrilov fotográfus az internetnek köszönheti szakmáját, amin keresztül megismerte a legnagyobb művészeket. Ha a törvényt elfogadják, valószínűleg, külföldre kényszerül.

Putyin a rapzenét okolja a nemzet lealacsonyodásáért

Az orosz elnök egy nemrég megjelent élő közvetítésben osztotta meg gondolatait a rapről. Putyin szerint a szövegek, amelyek a nemzet degradálásához vezetnek, szexről, drogról és lázadásról szólnak. Ezért elrendelte, hogy ezentúl a kormány „gondoskodjon” a műfajról. Az elmúlt néhány évben elképesztő népszerűségre tett szert a hip hop zene Oroszországban.

A digitális szuverenitásról második körben is szavaznak az orosz parlamentben. Amennyiben elfogadják, Vlagyimir Putyin orosz elnöknek törvénybe kell foglalnia. Ez esetben az orosz polgároknak megszakad a kapcsolata a nemzetközi oldalakkal, valamint az olyan közösségi portálokon való kommunikáció, mint a Facebook is tiltólistára kerül.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3