Díjat nyert Cannes-ban Szilágyi Zsófia filmje, az Egy nap

Szilágyi Zsófia Egy nap című, egy háromgyerekes anyuka hétköznapi feladatait és küzdelmeit bemutató filmje kapta a díjat Cannes-ben.

A legjobb elsőfilmnek járó elismerést a cannes-i filmfesztiválon a FIPRESCI-től, a filmkritikusok nemzetközi szövetségétől kapta.

Ez a díj azt jelenti, hogy elismerték: tényleg létkérdés az, amiről a film szól

mondta az Indexnek Szilágyi Zsófia.

20124592 54E47Fb55Fb64Bfdae1F924572945A97 Wm
Szilágyi Zsófia Filmrendező, Aki Megnyerte Első Nagyjátékfilmjével A Cannes-I Díjat / Fotó: Mti

Szilágyi Zsófia első nagyjátékfilmje, az Egy nap volt az egyetlen magyar film idén a világ legfontosabb filmfesztiválján, Cannes-ban. A Kritikusok Hete versenyprogramjában szereplő alkotást még a fesztivál elején vetítették.

“Nagyon-nagyon örülök a díjnak. Mi tegnap óta tudunk róla, mert megkérdezték, vissza tudunk-e jönni a díjátadóra, de a film nemzetközi forgalmazója vette át a nevünkben a díjat. A filmkritikusok véleményét összegző táblázaton elég jó pontokat kaptunk a szekciónkban, de a Kritikusok Hete filmjei közül nem kaptunk díjat. Akkor elkezdtünk abban ráménykedni, hátha akkor valamilyen más díjat szánnak nekünk” – mondta az Indexnek Szilágyi Zsófia.

EGY NAP (ONE DAY) – Zsófia Szilágyi Film Trailer (Cannes 2018)

✪ SUBSCRIBE: http://bit.ly/2FpID5t Director: Zsófia Szilágyi Writers: Réka Mán-Várhegyi, Zsófia Szilágyi Stars: Zsófia Szamosi, Leó Füredi, Ambrus Barcza

A kritikusunk szerint hihetetlenül magával ragadó, érzékeny, hiteles és okosan felépített film egy háromgyerekes anyuka (Szamosi Zsófia) egy napját követi végig. A háttérben végig ott motoszkál egy megcsalás vagy meg nem csalás feszültsége, de az igazi drámát mégis az a rengeteg nagyon ismerős probléma jelenti, amelyekkel a nőnek a hétköznapok során muszáj megbirkóznia, betegeskedő gyerekkel, az óvodák, iskolák, különórák elérésével, a házimunkával, a pénzhiánnyal és persze közben a munkahelyi kérdésekkel.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból