Emiatt tündöklik Budapest egy hétig Sanghaj színeiben

A Dinamikus Sanghaj Város Promóciós Rendezvény 2019. június közepén kerül megrendezésre Budapesten, Magyarországon.

Sanghaj Önkormányzat Információs Irodája a Magyar Nemzeti Bankkal, a Sanghaj Múzeummal, a Fudan Egyetemmel, a Sanghaji Nemzetközi Kulturális Egyesülettel és más intézményekkel együttműködve szervezi az eseményt, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából. A rendezvény 4 részből fog állni: egy fórumból és 3 kiállításból.

Június 18-tól augusztus 11-éig a következő három kiállítás lesz megtekinthető a Bölcs Várban Budapesten. Az első kiállítás, Az érmék útja – Magyarország és Kína az ókori Selyemúton keretén belül 190 magyar és kínai érme kerül kiállításra, köztük Szent István király dénárja és kínai réz érmék.

A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílik az érmék fejlődésének történetébe betekintést nyerni. Sőt, a kapcsolódó eseményekről módjukban áll ismereteket szerezni gazdasági, művészeti, kulturális, történelmi és pénzügyi digitalizálási szempontokból.

Dinamikus Sanghaj Elbűvülő Sanghaj
A Dinamikus Sanghaj Budapestre Érkezett / Fotó: Istock

A második kiállítás, a Sanghaj Múzeum “Sanghaj Eleganciája” Kreatív Kulturális Termékkiállításkreatív kulturális tárgyak 2 sorozatát hozza el nekünk, köztük A Sanghaji Stílusok Klasszikusai és A Sanghaj Eleganciája. Az “engedd, hogy a Múzeum veled legyen” ötletét követve a Sanghaj Múzeum lámpákat, táskákat, asztalterítőket és más tárgyakat fog bemutatni a kiállításon.

Harmadjára, A Dinamikus Sanghaj Fotókiállítást június 18-tól egy héten keresztül lehet megtekinteni a Bölcs Várban. A testvérvárosi kapcsolat 6. évfordulójának alkalmából Sanghajról és Budapestrőlkészült fényképeket fognak kiállítani.

A Magyar-Kínai Gazdasági Fórum Lehetőségek, Kihívások, Kölcsönös Előnyök esemény június 18. reggelén kerül megrendezésre a Bölcs Várban.

Ez a négy magyar film szerepel a Sanghaji Filmfesztiválon, Enyedi Ildikó zsűri tag lesz

A 21. alkalommal megszervezett nagyszabású, A-kategóriás seregszemlén 10 nap alatt mintegy 500 filmet vetítenek a kínai metropolisz 45 mozijában. A fesztivál programját a világ minden tájáról érkezett 3500 nevezésből válogatták a szervezők. A sanghaji fesztiválon láthatja először a külföldi közönség Sándor Pál bohém komédiásokról szóló Vándorszínészek című filmjét. A 19.

Lin Yifu, kínai közgazdász és a Világbank korábbi vezető közgazdásza, valamint Zhang Jun, a Fudan Egyetem Gazdasági Karának dékánja, továbbá két magyar közgazdász fogja vezetni a konferenciát. A fórum a Selyemút menti települések gazdasági fejlődésének kihívásaira és lehetőségeire és az Új Gazdasági Bizonytalanság megoldásaira fog összpontosítani.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból