Követem Events Emiatt tündöklik Budapest egy hétig Sanghaj színeiben

Emiatt tündöklik Budapest egy hétig Sanghaj színeiben

Promóció

A Dinamikus Sanghaj Város Promóciós Rendezvény 2019. június közepén kerül megrendezésre Budapesten, Magyarországon.

Promóció
- Advertisement -

Sanghaj Önkormányzat Információs Irodája a Magyar Nemzeti Bankkal, a Sanghaj Múzeummal, a Fudan Egyetemmel, a Sanghaji Nemzetközi Kulturális Egyesülettel és más intézményekkel együttműködve szervezi az eseményt, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából. A rendezvény 4 részből fog állni: egy fórumból és 3 kiállításból.

Június 18-tól augusztus 11-éig a következő három kiállítás lesz megtekinthető a Bölcs Várban Budapesten. Az első kiállítás, Az érmék útja – Magyarország és Kína az ókori Selyemúton keretén belül 190 magyar és kínai érme kerül kiállításra, köztük Szent István király dénárja és kínai réz érmék.

A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílik az érmék fejlődésének történetébe betekintést nyerni. Sőt, a kapcsolódó eseményekről módjukban áll ismereteket szerezni gazdasági, művészeti, kulturális, történelmi és pénzügyi digitalizálási szempontokból.

A Dinamikus Sanghaj Budapestre érkezett / Fotó: iStock

A második kiállítás, a Sanghaj Múzeum “Sanghaj Eleganciája” Kreatív Kulturális Termékkiállításkreatív kulturális tárgyak 2 sorozatát hozza el nekünk, köztük A Sanghaji Stílusok Klasszikusai és A Sanghaj Eleganciája. Az “engedd, hogy a Múzeum veled legyen” ötletét követve a Sanghaj Múzeum lámpákat, táskákat, asztalterítőket és más tárgyakat fog bemutatni a kiállításon.

Harmadjára, A Dinamikus Sanghaj Fotókiállítást június 18-tól egy héten keresztül lehet megtekinteni a Bölcs Várban. A testvérvárosi kapcsolat 6. évfordulójának alkalmából Sanghajról és Budapestrőlkészült fényképeket fognak kiállítani.

A Magyar-Kínai Gazdasági Fórum Lehetőségek, Kihívások, Kölcsönös Előnyök esemény június 18. reggelén kerül megrendezésre a Bölcs Várban.

Ez a négy magyar film szerepel a Sanghaji Filmfesztiválon, Enyedi Ildikó zsűri tag lesz

A 21. alkalommal megszervezett nagyszabású, A-kategóriás seregszemlén 10 nap alatt mintegy 500 filmet vetítenek a kínai metropolisz 45 mozijában. A fesztivál programját a világ minden tájáról érkezett 3500 nevezésből válogatták a szervezők. A sanghaji fesztiválon láthatja először a külföldi közönség Sándor Pál bohém komédiásokról szóló Vándorszínészek című filmjét. A 19.

Lin Yifu, kínai közgazdász és a Világbank korábbi vezető közgazdásza, valamint Zhang Jun, a Fudan Egyetem Gazdasági Karának dékánja, továbbá két magyar közgazdász fogja vezetni a konferenciát. A fórum a Selyemút menti települések gazdasági fejlődésének kihívásaira és lehetőségeire és az Új Gazdasági Bizonytalanság megoldásaira fog összpontosítani.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3