A Dinamikus Sanghaj Város Promóciós Rendezvény 2019. június közepén kerül megrendezésre Budapesten, Magyarországon.

Sanghaj Önkormányzat Információs Irodája a Magyar Nemzeti Bankkal, a Sanghaj Múzeummal, a Fudan Egyetemmel, a Sanghaji Nemzetközi Kulturális Egyesülettel és más intézményekkel együttműködve szervezi az eseményt, a kínai-magyar diplomáciai kapcsolatok felvételének 70. évfordulója alkalmából. A rendezvény 4 részből fog állni: egy fórumból és 3 kiállításból.

Június 18-tól augusztus 11-éig a következő három kiállítás lesz megtekinthető a Bölcs Várban Budapesten. Az első kiállítás, Az érmék útja – Magyarország és Kína az ókori Selyemúton keretén belül 190 magyar és kínai érme kerül kiállításra, köztük Szent István király dénárja és kínai réz érmék.

A kiállításon a látogatóknak lehetőségük nyílik az érmék fejlődésének történetébe betekintést nyerni. Sőt, a kapcsolódó eseményekről módjukban áll ismereteket szerezni gazdasági, művészeti, kulturális, történelmi és pénzügyi digitalizálási szempontokból.

Dinamikus Sanghaj Elbűvülő Sanghaj
A Dinamikus Sanghaj Budapestre Érkezett / Fotó: Istock

A második kiállítás, a Sanghaj Múzeum “Sanghaj Eleganciája” Kreatív Kulturális Termékkiállításkreatív kulturális tárgyak 2 sorozatát hozza el nekünk, köztük A Sanghaji Stílusok Klasszikusai és A Sanghaj Eleganciája. Az “engedd, hogy a Múzeum veled legyen” ötletét követve a Sanghaj Múzeum lámpákat, táskákat, asztalterítőket és más tárgyakat fog bemutatni a kiállításon.

Harmadjára, A Dinamikus Sanghaj Fotókiállítást június 18-tól egy héten keresztül lehet megtekinteni a Bölcs Várban. A testvérvárosi kapcsolat 6. évfordulójának alkalmából Sanghajról és Budapestrőlkészült fényképeket fognak kiállítani.

A Magyar-Kínai Gazdasági Fórum Lehetőségek, Kihívások, Kölcsönös Előnyök esemény június 18. reggelén kerül megrendezésre a Bölcs Várban.

Ez a négy magyar film szerepel a Sanghaji Filmfesztiválon, Enyedi Ildikó zsűri tag lesz

A 21. alkalommal megszervezett nagyszabású, A-kategóriás seregszemlén 10 nap alatt mintegy 500 filmet vetítenek a kínai metropolisz 45 mozijában. A fesztivál programját a világ minden tájáról érkezett 3500 nevezésből válogatták a szervezők. A sanghaji fesztiválon láthatja először a külföldi közönség Sándor Pál bohém komédiásokról szóló Vándorszínészek című filmjét. A 19.

Lin Yifu, kínai közgazdász és a Világbank korábbi vezető közgazdásza, valamint Zhang Jun, a Fudan Egyetem Gazdasági Karának dékánja, továbbá két magyar közgazdász fogja vezetni a konferenciát. A fórum a Selyemút menti települések gazdasági fejlődésének kihívásaira és lehetőségeire és az Új Gazdasági Bizonytalanság megoldásaira fog összpontosítani.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.