A Dior Designer Of Dreams kiállítása online is megcsodálható

Contextus

Contextus

A Dior mindenki számára elérhetővé teszi a Christian Dior: Designer of Dreams elnevezésű kiállítását a virtuális térben.

Margaret hercegnő ruhája is része a kiállításnak

Mindenki számára saját otthona kényelméből lesz elérhető a Dior-kiállítás, hiszen a rangos divatesemény a márka YouTube csatornáján lesz látható, írja a Vogue.

/ Fotó: Adrien Dirand

A Christian Dior: Designer of Dreams (Az álmok tervezője) elnevezésű kiállítás egy 2017-es párizsi show újragondolása, de határozottan brit köntösben. A kiállításon megcsodálható Margaret hercegnő 21. születésnapján viselt ruhakölteménye mellett, az ezer virágzó papírrózsa is, a kert tematikájú teremben.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A kapcsolat Monsieur Dior és a brit kultúra között lenyűgöző. Azért érkezett ide, hogy szabad lehessen, ez egy jól ismert történet. Nagy-Britannia egy hely, amelyet nagyban meghatároz a szabadság és a divattal való találkozás. Szerencsés vagyok, hogy részese lehetek ennek a fontos örökségnek és előrevihetem a márkát[/perfectpullquote]

– lelkendezett Maria Grazia Chiuri, a Dior kreatív igazgatója.

/ Fotó: Adrien Dirand

A kiállítás vezetője Oriole Cullen divat- és textilkurátor, a tervezője pedig Nathalie Crinière. A Designer of Dreams az első divatkiállítás, amely a V&A új, Amanda Levete által tervezett galériájában kerül megrendezésre.

Margot Robbie stílusa visszaugrott a ’90-es évekbe a karantén idejére

Margot Robbie az Oscar-díjra ( Én, Tonya, 2017) és a Golden Globe-díjra ( Két királynő, 2018) is jelölt színésznő-filmproducer régóta híres kifogástalan megjelenéséről. Ha úgy tartja kedve, naponta többször is átöltözik. Nem csoda, hogy egy nemrégiben róla közölt fényképen az egészen szokatlan stílus láttán elcsodálkoztak a rajongók: a színésznő gardróbjából ugyanis a ’90-es évek jellegzetes ruhadarabjai kerültek elő.

A kiállítás az Avenue Montaigne Dior butik boltozatával fogadja a látogatókat, majd a Versailles-i de l’Amour templom követi a Historizmus-szekcióban utána pedig egy kiterjedt bálterembe kalauzolja a látogatókat.

Különböző tematikák szerint oszlik szekciókra

A kiállítás különböző termei egy-egy tematikára épülnek. A The New Look-terem Dior híres és ikonikus Bar Suit modelljére koncentrál. A The Dior Line a tervező 1947 és 1957 közötti 10 meghatározó munkáját jellemzi. A Dior in Britain a romantika jegyében született. A kiállításon megtalálható a flitterekkel kirakott, hollywoodi hatású, tavaszi-nyári ruha is, amelyet Margot Fonteyn viselt a negyvenes években. Illetve a Jean Dawnay modell számára készített novíciaruha is. Természetesen az a hercegnői viselet is megjelenik, amit Margaret hordott a 21. születésnapjára készített portréjához.

/ Fotó: Adrien Dirand

A kiállítás narratívája végigvezeti a látogatót Christian Dior életének fontos mozzanatain és azokon a témákon, amelyek inspirálták őt.

/ Fotó: Adrien Dirand

A pazar Travels szekció a kultúra felértékelődésének gondolatát és mai jelentését járja körül. A The Garden-szobában iszalagok, lilaakác virágok, liliomok és Margaret hercegnő rózsái papírformába öltve csüngenek a plafonról.

Minden nő megtalálhatja a számára kedves dolgot

A The Ballroom pedig a Dior csillogásának elfogulatlan ünneplése. Az utolsó szekcióban pedig Charlize Theron által viselt aranyló kelmék láthatóak, hiszen ő a reklámarca a J’adore illatkollekciónak. Megcsodálható továbbá Diana hercegnő számára, Galliano által tervezett ruhanemű is, amelyet 1996-ban viselet.

/ Fotó: Adrien Dirand

“Mindannyian különbözőek vagyunk, különböző stílusokkal, de a Dior egy olyan hely, ahol minden nő megtalálja a helyét” –  összegzi Chiuri.

Kezdőlap > Design > BRÉKING > Követem>Design > Követem > A Dior Designer Of Dreams kiállítása online is megcsodálható
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: pinterest

A szerk. ajánlása

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból