A holland DI-RECT rock, soul, pop és indie vezérelte zenéjével, évtizedes baráti kötelékeivel túl van a berobbanó sikeren, folyamatos kihívásokon. Az öt, radikálisan különböző személyiségből álló banda húsz év elteltével is képes újfajta kreatív utakat is felfedezni. A DI-RECT első komolyabb európai hódítására készül, előtte pedig egy új klipet és EP-t, Nothing to lose címmel  is megjelentetett.

A DI-RECT 1999-ben alakult, amikor az akkor 15 éves Jamie Westland megkérte az apukáját, hogy segítsen neki zenekart alakítani. Hamarosan össze is verbuválódott a tinédzserekből álló csapat, amelynek pár hónap múlva már rádiók játszották a dalait és hamarosan megérkezett az első lemezszerződésük is.

2002-ben már a legjobb holland rockzenekarnak járó díjat kaphatták kézhez, de ebben az évben játszottak először a Pinkpop és Parkpop fesztiválokon is jelentős, több tízezres tömeg előtt.

A zenekar számára azóta megnyíltak az arénák ajtajai is, de ugyanolyan jól működnek otthonosabb, kisebb klubokban is. A csapat 2009-ben sikeresen átvészelte frontembere cseréjét is és az igazán átütő siker is vele érkezett meg.

Di
Di-Rect Zenekar / Fotó: Set Vexy

A zenekar tavaly jelentette meg legutóbbi, Devil Don’t Care single-jét, melyen ezúttal a technicolor szintipop világa csillan meg egy élénk videóklippel is kísérve, nyáron pedig a Be Stronggal borzolták tovább a kedélyeket. A DI-RECT ősszel első komolyabb európai turnéjára indul, melyhez új kislemezük megjelenését is időzítették, a Nothing To Lose-t.

DI-RECT – NOTHING TO LOSE

To stay purposefully naive and love like there is no yesterday or tomorrow. Listen to our track ‘Nothing To Lose’ right here. Out now on 8ball Music. FANLINK…

A kislemez boritóját a holland művész, Jamel Armand készítette, aki a klipekért is felelt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A Nothing To Lose egy dal arról, hogy mondj igent! Önmagad legrosszabb ellensége vagy, senki sincs, aki megállíthat téged bármiben, csak te. Maradj céltudatosan naív és szeress, mintha nem lenne ma vagy holnap[/perfectpullquote]

– mesélte a számról a csapat. A Nothing To Lose klipjében Marcel (az énekes) harcol legrosszabb ellenségével, Ray Stingerrel. Amikor legyőzi őt, a videó utolsó epikus jelenetében rádöbben, hogy mindvégig önmagával harcolt.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk