Hamarosan Magyarországra is megérkezik a Discovery Plus a Vodafone-nak köszönhetően

A Discovery több mint 100 milliós piacot nyer a mobilszolgáltató előfizetőivel. 

Discovery: plusz 100 millió néző

A Netflix streamingcsatorna sikerének titkait néhány hónapja elárulta a vezérigazgatója. Az HBO Max ezévben a Warner Bros. kasszasiker-várományos idei filmbemutatói miatt komoly konkurenciát jelenthet az első számú streamingszolgáltatónak, még ha a filmstúdió premierstratégiáját több filmes szakember, köztük Christopher Nolan és Denis Villeneuve is bírálták.

Discovery Plus Vodafone Megallapodas
A Discovery Plus logója / Fotó: Discovery

Talán éppen ezeket a fejleményeket látva a természet- és dokumentumfilmekre, életmódműsorokra és reality-sorozatokra, vagyis nemfikciós tartalmakra specializálódott Discovery is fontos lépésre szánta el magát. A csatorna és a Vodafone vezetői aláírtak egy több évre szóló megállapodást arról, hogy a Discovery TV és az új streamingszolgáltató, a Discovery Plus tartalmait hamarosan elérhetővé teszik a Vodafone előfizetői számára 12 európai országban, írja a Variety

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A megállapodás révén összesen több mint 100 millió Vodafone televíziós, szélessávú internetszolgáltatás- és mobiltelefon-előfizető fér majd hozzá Magyarországon kívül az Egyesült Királyságban, Németországban, Törökországban, Olaszországban, Spanyolországban, Romániában, Portugáliában, Görögörszágban, Csehországban, Írországban és Izlandon.

A szolgáltatás bevezetése 2021-22-ben zajlik majd az új piacokon. Mindeközben a Discovery hagyományos televíziócsatornái is elérhetőek maradnak a Vodafone ügyfelei számára a legtöbb országban, köztünk hazánkban is.

Stratégiai partnerség 

David Zaslav, a Discovery elnök-vezérigazgatója elsősorban arra számít, hogy a Vodafone kiterjedt és alapos ügyfélkapcsolati tőkéje a kezdetektől fogva komoly bázist szolgáltat majd egész Európában a Discovery+ csatornának. Stratégiájuk közt szerepel, hogy a hagyományos csatornák tartalmait is minél több platformon és eszközön elérhetővé tegyék a közönség számára.

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ahmed Essam a Vodafone Csoport kereskedelmi és stratégiai igazgatója szerint a két cég között már korábban meglévő üzleti kapcsolat kibővítésével a Vodafone lesz Európa egyik vezető tartalomszolgáltató platformja.

A Discovery kulcsszerepet fog játszani abban, hogy széles választékban álljanak rendelkezésre szórakoztató tartalmak. Ennek köszönhetően a Vodafone még jobban ki tudja szolgálni a felhasználók igényeit a kiváló minőségű televíziós és rugalmas streamingszolgáltatásaival

– mondta Essam.

Kasia Kieli, a Discovery EMEA elnöke és ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy az új stratégiai kapcsolat révén a Vodafone ügyfeleinek közvetlen hozzáférést nyújtanak a legszínvonalasabb globális és helyi Discovery-tartalmakhoz. 

A platform már elindult az Egyesült Királyságban és Írországban. A jelenlegi kínálatban ötven saját gyártású sorozat és a Discovery tulajdonában álló csatornák, többek közt a HGTV, a Food Network, a TLC vagy az Animal Planet valamelyikének kínálatából 55 ezer korábban adásba került epizód érhető el.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból