Marcela Sabiá brazil illusztrátor a Disney-hercegnők újszerű ábrázolásával bizonyította, hogy a tökéletlenség az, ami széppé tesz.

Azért, hogy ezt demonstrálja, Marcela Sabiá egy kis csavart vitt a Disney-hercegnők ábrázolásába, írja a Design Taxi. A tökéletes hercegnőket pattanásosan, sebhelyekkel és egyéb hibákkal képzelte el, ezáltal téve őket még karakteresebbé.

Disney Hercegnők Marcela Sabiá
Megcsúfított Disney-Hercegnők / Kép: Marcela Sabiá

Hamupipőke egy kerekesszékben látható, míg A kis hableányból ismert Ariel túlsúlyos lett. Sabiá szerint sok lány nézi meg ezeket a hercegnőket, amely szerinte pozitív hatással lehet saját testük elfogadására.

Nézd meg mennyire elhíztak a Marvel-szuperhősök egy mexikói művésznek köszönhetően

A mexikói Carlos Dattoli fogta a kedvenc szuperhőseinket és „felhizlalta” őket, és egy elképesztő képsorozatot kreált Fat Heroes (Dagadt hősök) címmel. A legtöbb popkulturális ikont eredetileg fitt és tökéletesen kidolgozott testalkattal ábrázoltak – mint például a Marvel-univerzum hőseit, a Dragon Ball karaktereit vagy a Power Rangers tagjait – most pedig felszedtek pár kilót a művésznek köszönhetően.

Sabiá számára a Disney-hercegnők nem tökéletesek: Hófehérek arca tele van pattanással, Jázmin hercegnő arcszőrzettel rendelkezik, Mulan arca pedig sebhelyes, Moana kopasz és a Szépség és a szörnyeteg hercegnője Belle, pedig az átlagosnál nagyobb orral van megáldva.

Hableány Marcela Sabiá
Így Nézne Ki Ariel, Ha A Kelleténél Több Halat Enne / Kép: Marcela Sabiá

Sabiá reméli, hogy a lányok szépnek, erősnek és függetlennek érzik magukat, az olyan dolgok ellenére is, amelyet a mai társadalom „hibának” tart. A művésznő Instagram-oldalán még több „tökéletlen” hercegnőt találhatsz.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet