A Disney nem csak bámulatos történeteket, de remek karaktereket is ajándékozott nekünk, amelyek közül sok nagyon közel áll a szívünkhöz. De valószínűleg te sem tudtad, hogy több karaktert valós személyek ihlettek. A Bright Side 12 ilyen karaktert gyűjtött össze.

A négy keselyű – The Beatles

A Dzsungel könyve animáció gyártói a fejükbe vettek egy zseniális cameo ötletet. Azt szerették volna, ha a mesében szereplő négy keselyűt az akkoriban már nagyon népszerű Beatles keltette volna életre. Ez alapján formálták meg a karaktereket az extravagáns frizurákkal és a hozzájuk tartozó dal kiválasztásával is.

Azonban, ahogy a Bright Side is kiemelte, John Lennon nem akart szerepelni a filmben, azt tanácsolta a Disney-nek, hogy inkább válassza Elvis Presley-t a szerepre. Így a négy keselyű hangját mégsem a Beatles adta, és maradt a liverpooli akcentus.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Demóna – Eleanor Audley

Eleanor Audley nem csak Demóna hangját adta a Csipkerózsikában. A Disney felkérte a színésznőt, hogy játsszon el néhány jelenetet, ezzel megkönnyítve az animáció létrejöttét. Ez pedig azt jelenti, hogy a színésznő vonásai és gesztusai inspirálták a karakter mozgását és arcát is. Audley egyébként Hamupipőke gonosz mostohaanyjának karakteréhez is inspirációként szolgált.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Jessica Rabbit – Rita Hayworth

A Roger nyúl a pácban mese Jessica Rabbit-je ikonikussá vált megjelenése miatt. Nem csak a szerencsén múlott, Rita Hayworth színésznőről formázták a karaktert. A készítők elmondása szerint több színésznő inspirálta a főszereplő feleségét, de főleg Hayworth. Az animáció igazgató bevallotta, azt akarta, Jessica Rabbit hasonlítson Rita Hayworth-re, Veronica Lake hajával.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Kalapos – Ed Wynn

A Kalapos az Alíz Csodaországban talán legemlékezetesebb és legegyedibb karaktere. A szereplőt Ed Wynn színész gesztusai, kinézete és személyisége inspirálták. A karakter hangját is a színész kölcsönözte.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Elza Divat – Linda Hunt

Az a hír járja, hogy a Hihetetlen Család Elzájának történetét Edith Head divattervező életútjáról formázták. A karakter megjelenése azonban majdnem tökéletesen Linda Hunt színésznőé.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Sicc-Vicc – Louis Armstrong

A Macskarisztokraták Sicc-Vicc karakterét eredetileg Louis Armstrongnak írták. A jazz zenész adta volna Sicc-Vicc hangját, de nem várt egészségügyi okok miatt Armstrong mégsem tudta vállalni a szerepet.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Dr. Facilier – Michael Jackson

A hercegnő és a béka gonoszát Michael Jacksonról formázták. A hasonlóságot nem csak a karakter alkatában és ruhatárában, de koreográfiáiban és gesztusaiban is felfedezhetjük.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Ariel – Alyssa Milano

Amikor a Disney elkezdett Ariel megformálásán dolgozni, egy gyönyörű, kedves és fiatal nő képe járt a fejükben, ezért Alyssa Milano-t választották. A színésznő nem tudott erről, a mesefilm gyártását bemutató dokumentumfilm bemutatóján tudta meg, hogy ő volt a fő inspiráció. A készítők a színésznőről tinédzser korában készült képeket használták, a felejthetetlen sellő megformálásához.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Ursula – Divine

A színészként és drag queenként ismert Harris Glenn Milstead, művésznevén Divine adta az inspirációt A kis hableány gonoszához. Előadásai elengedhetetlenek voltak Ursula stílusának, vonásainak és személyiségének kialakításában.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Alíz – Kathryn Beaumont

Az Alíz Csodaországban főhősét is a hangját adó színésznőről, Kathryn Beaumontról formázták. A készítők modellként használták az akkor csak 10 éves lányt a karakter megformálásához. Még videót is találni arról, ahogy a színésznő eljátsza Alíz szerepét.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Szörnyella De Frász – Tallulah Bankhead

A 101 kiskutya gonoszát, Szörnyella De Frászt a semmiből kellett megalkotniuk az 1961-es filmhez. Bár a karakter hangját Betty Lou Gerson adta, a megformálásban Tallulah Bankhead személyiségére és gesztusaira támaszkodtak.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Hófehérke – Marge Champion

Marge Champion a 20. század egyik legjobb táncosa volt. Tizennégy éves korában ment el a Hófehérke meghallgatására. Az ő feladata volt, hogy eljátssza a jeleneteket az animációs csapat előtt. Azt kérték tőle, hogy játékában tartsa meg a táncos múltjából eredő eleganciát és finom mozdulatokat.

A színészi és táncos tehetsége mellett neveltetése is nagy szerepet játszott abban, hogy Championt választották a szerepre. Marge Champion apja, Ernest Belcher királyi neveltetést adott lányának, így Marge gesztusai és finom eleganciája tökéletesen megegyezett azzal, amit a készítők elképzeltek Hófehérkének.

Disney Karakterek Aliz Kathryn Beaumont

Ha kíváncsi vagy a Disney karakterek és a valóság keveredésére, ebben a cikkünkben írtunk már róla!

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet