Három szuperprodukciójának premierjét is elhalasztja a Walt Disney: az új Avatar– és Star Wars-filmek bemutatója egy évvel tolódik, míg az élőszereplős Mulan egyelőre teljesen lekerült a napirendről.

Semmit sem lehet kőbe vésni

A vállalat az egyesült államokbeli koronavírusos esetek számának növekedésével és a világjárványnak a filmgyártásra gyakorolt hatásával indokolta döntését – írja a BBC.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Egyértelművé vált, hogy a jelenlegi globális egészségügyi krízisben semmit sem lehet kőbe vésni a filmek forgalmazásával kapcsolatban[/perfectpullquote]

– mondta csütörtökön a Disney szóvivője.

Liu Yifei Mulan
Liu Yifei, A Mulan Élőszereplős Film Főszereplője / Fotó: Disney

A tavaly júliusban bejelentett Mulan-remake, amelynek bemutatóját korábban már módosítani kellett a mozik zárvatartása miatt, augusztus végén debütált volna Észak-Amerikában. A mozitulajdonosok abban bíztak, hogy az élőszereplős Disney-film iránti érdeklődés behoz valamit a veszteségeikből. Persze nem volt mentes a politikától sem, hiszen a főszereplő, Liu Yifei nyíltan kiállt a rendőrök mellett a hongkongi tüntetéseken, ellentétben a legismertebb kínai művésszel, Ai Weiwei-jel.

Egy szakértő szerint a Mulan bemutatójának elhalasztása ugyan “rossz dolognak tűnik, de valójában áldás”, mivel az Egyesült Államok és Kína közti növekvő feszültség miatt valószínűleg egyik országban sem szerepelne jól a produkció.

Az Avatar 2. és a Tenet premierje is csúszik

Az Avatar 2. lett volna a 2021-es év egyik legnagyobb produkciója. James Cameron 2009-es kasszasikerének, minden idők második legtöbb bevételt hozó filmjének folytatása azonban csak 2022 decemberében érkezik a mozikba. Mindezt azok után, hogy a járvány miatt egyszer már beszüntették a munkálatokat, de május végén bejelentették, folytatják Új-Zélandon. Az Avatar 2-ben, a rajongók nagy örömére, Michelle Yeo is szerepet vállalt.

Ezen a filmek premierjei csúsznak a koronavírus miatt

A nagy filmstúdiók a koronavírus-járvány és a mozi bezárások miatt kénytelenek új időpontokat találni a már kitűzött premierdátumok helyett, írja a . Kína még januárban döntött úgy, hogy bezárja a mozikat és vidámparkokat, hogy megfékezzék a járvány terjedését. A távol-keleti ország azóta már fokozatosan újranyitja a filmszínházakat, de a világ más tájain még folyamatban vannak a bezárások.

A következő Star Wars-film premierjére pedig 2023 decemberéig kell várni. A Warner Bros. stúdió már a hét elején bejelentette, hogy meghatározatlan időre elhalasztja Christopher Nolan Tenet című filmjének premierjét.

Ben Affleck, Matt Damon és Tom Cruise sem örülhet

A Disney a Ridley Scott által jegyzett The Last Duel című történelmi thriller bemutatódátumát is módosította. A Ben Affleck és Matt Damon főszereplésével készült mozi premierjét idén decemberről 2021 októberére tették át. Scott és a Disney egyébként az Alien-filmeket szeretné feltámasztani. Mint ismert, amióta a Disney megszerezte a Fox stúdiót, és ezzel együtt az Alien-sorozat jogait is.

Két éve, 2018 júniusában jelentették be, elkészítik az 1986-os, nagy sikerű Top Gun folytatását. Egy hónappal később egy Comic Con-rendezvényen lepték meg a rajongókat Tom Cruise-ék az előzetessel, szóval marketingben sem utolsó a vezetőség. Azonban ez év karácsonyáról 2021 júliusára csúszik a Top Gun: Mavericknek a premierje is – közölte csütörtökön a Paramount Pictures filmstúdió.

A Top Gun: Maverick sztárja elismeri nehéz Tom Cruise-zal tartani a tempót

Miles Teller elárulta, hogy keményen dolgozott azon, hogy tartani tudja a tempót Tom Cruise-zal, az 1986-os vadászgép pilótákról szóló Top Gun című film folytatásának forgatásán. – nyilatkozta a Miles Teller a nak a forgatás végének közeledtével. Az új Top Gunban Miles Teller játssza Bradley Bradshaw pilótát, Anthony Edwards által alakított Goose fiát, akit az eredeti filmben megöltek.

A nagy amerikai moziláncok, a Cineworld és az AMC ugyancsak csütörtökön jelentették be, hogy legalább augusztus közepéig elhalasztják filmszínházaik újranyitását, amelyet július végére terveztek.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet