A Disney Plus nagyon belehúzott. A Lelki ismeretek Pixar-film decemberben, azt megelőzően, novemberben pedig a The Mandalorian hozott sok előfizetőt.

A Lelki ismeretek sokat hozott a Disney Plus számára

A Disney Plus streamingszolgáltatásra január elején már 94,9 millióan fizettek elő, egyetlen hónap alatt több mint 8 millióval nőtt a megrendelők száma. Eredeti terve szerint a Disney négy év alatt akart elérni 90 millió előfizetőt.

Pixar-Soul-Lelki-Ismeretek-Film
Lelki ismeretek / Fotó: Pixar

A 2019 novemberében indított streamingcsatorna közönségét elsősorban a Star Wars-univerzumból kinőtt The Mandalorian sikere és a Pixar Lelki ismeretek című új animációja növelte decemberben, de a január közepén debütált WandaVision című Marvel-produkció is sok nézőt érdekelt a Nielsen piackutató felmérése szerint. A Lelki ismeretek egyébként nagy esélyekkel pályázhat a 2021-es Oscar-díjra.

Nagy hangsúly az eredeti tartalmak előállításán

A Disney vállalat tetemes összeget fordít a streamingszolgáltatás eredeti tartalmainak előállítására, hogy előfizetőit megtartsa és új előfizetőket vonzzon. Befektetői decemberi tájékoztatóján 105 új játékfilmről és tévésorozatról adott hírt a stúdió. Mint közölték, ezek 80 százaléka a streamingszolgáltatás számára készül a Star Wars-, Marvel-, Disney Animation- és Pixar-brand égisze alatt.

Kapcsolódó cikk

A Disney streamingszolgáltatások – a Disney Plus, a Hulu és az ESPN Plus – összesen 146,4 millió előfizetővel rendelkeznek az első negyedév végén, ami 131 százalékos növekedést jelent az előző évi helyzethez képest. A Hulu előfizetői létszáma egy év alatt 30 százalékkal nőtt és elérte a 39,4 milliót. Vélhetően ennek köze volt a Britney Spears gyámságát bemutató dokumentumfilmnek, a Framing Britney Spears-nek is vagy épp Pamela Anderson szexbotrányát tematizáló filmnek is. Az ESPN Plus előfizetőinek száma pedig egy év alatt 83 százalékkal növekedett 12,1 millióra.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk