A Disney az év végéig elérheti az éves 10 millárd dolláros bevételi rekordot, írja a The Wrap.

A Disney világszintű bevételi sikerei borítékolhatóak voltak, miután bekebelezte a Pixar, a Marvel és a Lucasfilm stúdiókat is.

Disney 10 Milliárd
A Walt Disney Által Alapított Cég Világelső Lehet / Fotó: Polygon

A Disney történelmet írt, amikor az év felénél a stúdió megdöntötte saját éves bevételi rekordját azzal, hogy megközelítette a 8 milliárd dolláros bevételt.

Erre még nem volt korábban példa, de az „Egeres Cég” még csak most kezd belejönni.

Mégis milyen alkotásoknak köszönheti a Disney a minden elképzelést felülmúló bevételi rekordokat? 2019-ben olyan filmek jelentek meg a cég égisze alatt, mint a Marvel kapitány, a Bosszúállók: Végjáték, amely a Titanic rekordjait is túlszárnyalta.

James Cameron gratulált a Bosszúállók: Végjáték sikeréhez

James Cameron Twitter-üzenetben méltatta a Végjáték sikerét, miután a Marvel-produkció túlszárnyalta a Titanic bevételi rekordjait is. A nagylelkű rendező, James Cameron gratulációját fejeztek ki a Marvelnek és Kevin Feige producernek, miután a Bosszúállók: Végjáték túllépett a Titanic bevételi rekordjain is.

Az Aladdin és Az oroszlánkirály pedig világszinten átlépték az 1 milliárdos bevételt. Az oroszlánkirály és a Toy Story 4 pedig tovább folytatja a szárnyalást a pénztáraknál, hiszen mindkét alkotás a top 5-ben végzett a múlt hétvégi adatok alapján – tehát ennél még több is lehet.

Aladin 2019
Will Smith Az Aladdin Film 2019-Es Változatában / Fotó: Courtessy Of Disney

Minden további penny, amit a Disney keres a mozipénztáraknál, már világrekordnak számít. A szakértők szerint viszont Jégvarázs 2 és az új Star Wars-trilógia befejező részének köszönhetően a Disney stúdió átlépheti az éves 10 milliárd dolláros jegybevételt is.

Star Wars: Skywalker kora – magyar előzetes #1

Megérkezett a #StarWars #SkywalkerKora első magyar előzetese. Hazai bemutató: 2019. december 19. #IGNHungary a világhálón: * Weboldal: https://hu.ign.com/ * …

A Star Wars: Skywalker kora december 19-től látható a magyar mozikban.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet