Merész trendek a 2000-es évekből, amelyeket idén újra az utcákon látunk

Visszatérnek a divatba a 2000-es évek népszerű trendjei.

A divat örök körforgásában visszatérnek olyan trendek is, amelyeket jobb lett volna örökre elfelejteni. Ilyenek például az élénkvörös ruhák vagy a necc-ingek. Az elmúlt években visszaköszönnek a 2000-es évek merész divattrendjei, a kifutókon, a vörös szőnyegen és az utcai viseletekben is. Ugyan ezek nem köszöntek vissza például a 2020-as Oscar-gála utáni bulin, de nincs kétségünk afelől, hogy a 2000-es évek trendjei idén újra divat lesznek.

Összegyűjtöttünk néhány olyan divatirányzatot, amelyeket idén érdemes leporolni.

A necc-mintás ruhák

A kisebb vagy nagyobb necc-mintás ruhák tudnak elegánsak is lenni, a merész trend rövid éltűnek bizonyult a 2000-es években. Idén viszont feltámadhat.

2000es divat 1
/Fotó: Bright Side

Állatminták

A nők körében sohasem múlik el igazán a különböző állati mimikriket imitáló ruhák iránti vonzalom. Az elegáns leopárd mintákat is elfelejtette egy időre ugyan a divatipar, de napjainkban ismét kezd népszerűvé válni.

2000es divat 2
/Fotó: Bright Side

Élénk rózsaszín ruhák

A Napra lehet nézni, de az élénk rózsaszín ruhára nem? Ez a szín nemhogy visszaszivárog a divatba, hanem egyenesen szuper népszerűvé válik. Nem utolsósorban az Instagram-generációnak köszönhetően.

2000es divat 3
/Fotó: Bright Side

Sportruházat

A 2000-es években mindenki igyekezett elfelejteni, hogy hírességek közül is sokan viseltek sportruházatot. A nagyobb divatmárkák viszont egyre inkább igyekeznek újra visszahozni ezt az egykor népszerű stílust is, és egész kollekciókkal próbálják kielégíteni a sportruházat iránti igényeket.

2000es divat 4
/Fotó: Bright Side

Farmerre húzott ruha

Egy újabb irányzat, amely napjainkban kezdi visszahódítani a divatrajongók szívét, de csak a legmagabiztosabb és legbátrabb hölgyek körében. Nem árt, ha megfelelő divatérzékkel rendelkezik az, aki ilyen viseletet hord, mert könnyen nevetségessé válhat viselője.

2000es divat 5
/Fotó: Bright Side

Élénk hajszín

A kilencvenes években mindenki szeretett volna hasonlítani a kedvenceikre és igencsak extrém színű hajviseletek ütötték fel a fejüket akkoriban. Úgy tűnik, a trend ismét visszatér, amellyel elsősorban a hölgyek fejezik ki egyéniségüket, többek között a Trónok harca sztárja, Maisie Williams is.

2000es divat 6
/Fotó: Bright Side

Blézer alatt semmi

A figyelemfelkeltő, de nem éppen praktikus viselet azon hölgyek körében elterjedt, akik formás kebleikre szeretnék felhívni a figyelmet.

2000es divat 7
/Fotó: Bright Side

Farmer farmerral

A farmer és a farmer mintás ruhák divatja is reneszánszát éli, amely egy nagy adag nosztalgiával is párosul. Sőt a kiegészítők között a farmer mintás körömlakk, és ékszerek sem hiányozhatnak a kínálatból.

2000es divat 8
/Fotó: Bright Side

Vékony sál

A vékony és hosszú sál ugyan a hidegtől nem igazán véd meg, de kiváló kiegészítő válhat belőle. Hordhatod a nyakadban sálként, nyakkendőként, de a derekadon viselve övként is funkcionálhat.

2000es divat 9
/Fotó: Bright Side

Karika-fülbevaló

A 2000-es években egy lány ékszerdobozából sem hiányozhattak a hatalmas karika-fülbevalók, majd lassan a feledés homályába merültek. Most viszont Meghan Fox, Taylor Swift, Khloé Kardashian, vagy Rihanna ízlésének köszönhetően újra elő lehet keresni az elfeledett darabokat.

2000es divat 10
/Fotó: Bright Side

Köszönjük, Bright Side!

További érdekes trendekkel kapcsolatos cikkeket találhatsz a ContextUs Élet+Stílus rovatában!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból