Miután a Versace divatház megvádolta a fast-fashion céget azzal, hogy szándékosan másolja a dizájnjukat, a Fashion Nova most 32-pontban foglalta össze a védekezését, írja a Dazeddigital.

Még 2019 novemberében tört ki a divatháború, amikor is a Versace pert indított a Fashion Nova divatcég ellen. Az olasz divatcég azt állítja, hogy a kaliforniai kereskedőcég szándékosan „koppintotta” a  leghíresebb és legjellemzőbb dizájnjaikat – többek között a fekete és arany barokk motívumokat – és a dzsungel mintás ruháikat, amit 2000-ben J.Lo tett népszerűvé. A Fashion Nova válaszként most 32-pontba szedte ellenérveit.

J Lo Versace
Jennifer Lopez A Versace Dzsungel Mintás Ruhájában / Fotó: Daniel Dal Zennaro

A Fashion Nova egy 25 oldalas ellenkérelmet nyújtott be a kaliforniai szövetségi bíróságra. Vitatják az olasz divatcégnek az adott dizájnra vonatkozó szerzői jogát. Azzal érvelnek, hogy azok nem eredetiek, hiszen általános geometriai mintázatok és figurák, amelyek szabadon felhasználhatóak. Ráadásul széles körben használatos a divat- és ruházati iparban is.

Az új Versace-kampány az internet erejére fókuszál J. Lo-val a főszerepben

Négy hónap telt el Versace milánói SS20 elnevezésű divatbemutatója óta, amikor Jennifer Lopez közel húsz év elteltével ismét magára öltötte azt a híres zöld ruhát, amelyet a 2000-es Grammy-díjátadón viselt, és amely életre hívta a Google képkereső funkcióját. A Wall street pillangói ( Hustlers) színésznője most ismét egy új Versace-kampányban tért vissza.

A vállalat tehát arra a következtetésre jutott, hogy a kérdéses darabokat nem lehet levédeni. Sőt, az olasz divatház további hat, szerzői jogi regisztrációját is törölni kellene, hasonló okok miatt.

Versace Vs Fashion Nova Scaled
A Versace És A Fashion Nova Ruhái Között Bizarr Hasonlóság Feszül / Fotó: Fashion Nova

Az olasz divatcég álláspontja viszont az, hogy a Fashion Nova összezavarhatja a vásárlókat az olasz divatmárkához hasonló termékeivel, hiszen azt feltételezhetik, hogy kapcsolat van a két márka között.

A Fashion Nova viszont határozottan visszautasítja az olasz divatcég által felhozott vádakat.

Akárhogyan is alakul a per, az ügy rávilágít arra, hogy a másolást végző divatcégeknek szembe kell néznie hasonló vádakkal.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.