Újra kiadják a Djabe egyik legismertebb lemezét

Húsz év után, javított minőségben újra kiadják a Djabe egyik legismertebb lemezét, a Witchi Tai To-t – mondta Égerházi Attila, a zenekar alapító-gitárosa az M1 aktuális csatornán szombaton.

A Witchi Tai To 1998-ban jelent meg, és kiváló hangminősége miatt hamar népszerű lett a Hi-Fi és High-End berendezéseken zenét hallgatók körében – fűzte hozzá.

djabe 2016 03
Djabe legismertebb lemezét adják ki / Fotó: A formáció hivatalos Facebook-oldala

Elmondta: ez a lemez indította be a zenekar karrierét és tette Arany Zsiráf-díjjas formációvá az együttest. Az eredeti vinylt változatot, az angliai Abbey Road Studiosban préselték, ahol most speciális technikával az új kiadás nyomólemezének vágását is végezték, ezzel a hangminőséget is javítva – tette hozzá.

A lemezen a Djabe 1998-as felállása hallható, Sipos András énekes, Égerházi Attila gitáros, Barabás Tamás basszusgitáros és Muck Ferenc szaxofonos közreműködésével. 

Muck Ferenc szaxofonos az M1 aktuális csatornán arról beszélt, hogy a napjainkban megszokott, tömörített zenei formátumok közel sem biztosítják a lemezeken megszokott hangminősséget, ezért is érezték fontosnak a lemez újranyomását.

Djabe – Witchi Tai To

Sipos Andras percussion player’s last performance one week before his death at Debrecen Jazz Days in 2007. The last track on the Djabe: Köszönjük Sipi! CD Or…

A Djabét 1995-ben alapította Égerházi Attila gitáros és az azóta elhunyt Sipos András. Az együttes 2002 óta 42 országban lépett fel Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában. A zenekarban Égerházi mellett Barabás Tamás (basszusgitár), Koós-Hutás Áron (trombita, szárnykürt), Nagy János (billentyűs hangszerek) és Kaszás Péter (dob, ének, ütőhangszerek) játszik.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból