DMX dalai a rapper-színész halálhírének bejelentése után újra a leghallgatottabbak közé került. Persze nem ritka ez a jelenség, így búcsúznak el a rajongók az adott művésztől.

DMX dalai egyedül Taylor Swift első nagylemezét nem tudták maguk mögött hagyni

DMX dalai pillanatok alatt átrendeződtek a letöltési listákon a tragédiája miatt. Néhány órával a halálhír bejelentése után az amerikai iTunes-lista első helyére ugrott legismertebb dala, az 1998-as Ruff Ryders’ Anthem. De a második és a harmadik helyet is megszerezte a Party Up és az X Gon’ Give It to Ya című dalaival.

A legtöbbször letöltött albumok listáján is tarol, második helyen áll a best of lemeze, harmadik az It’s Dark and Hell Is Hot, negyedik a Flesh of My Flesh, Blood of My Blood és nyolcadik az ...And Then There Was X című albuma.

Dmx Dalai Halalanak Oka
DMX, születési nevén Earl Simmons / Fotó: Getty Images

Az amerikai iTunes-listán egyedül Taylor Swift Fearless (Taylor’s Version) című lemezét nem sikerült megelőznie – írja a Bild.

Egy hétig küzdöttek az életéért

Mint beszámoltunk róla, április 9-én, 50 évesen meghalt DMX – igazi nevén Earl Simmons –, aki egy hete került kórházba, az ott tartózkodása során kómába esett, miután drogtúladagolás miatt szívrohamot kapott. A mentősök pedig fél óráig küzdöttek az életéért, újra is élesztették.

A színész-rapper ugyan túlélte a túladagolást, de a kritikus fél órában nem jutott oxigénhez az agya, ami emiatt durván károsodott. Szerdán több fontos agyi funkcióit vizsgáló tesztet futtattak le az orvosok, hogy megnézzék, javult-e bármit a helyzet.
Kapcsolódó cikk

Az 50 évesen meghalt DMX agresszív zenei stílusával, valamint a veszélyes utcákról, a túlélésről és “kóbor kutyákra” hajazó életmódjáról szóló dalaival sok nehéz helyzetben lévő New York-i tudott azonosulni, melyet a mély orgánuma tett még inkább autentikussá. A rapper nyers stílusa másfajta New Yorkot képviselt például Jay-Z-hez képest, aki a nehéz helyzetből érkező, de rafinált srác képét mutatta be a hallgatóknak.

A csütörtöki kiértékelésen kiderült, hogy sajnos nem.
Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet