Egy prágai kocsmában csodálatos trükkel játsszák ki az uniós dohányzástilalmat

Prágából három plusz egy dolog hiányzik igazán. Az egyik a Táncoló ház, a másik a zseniális Kafka-szobor, a harmadik az ezek közötti terület bejárkálása. Na, de mi van a dohányzás tilalmával?

Persze Prága budai oldalának is vannak szép helyei, ahogy a magyar főváros budai oldalának is.

És a plusz egy, természetesen, a kocsmák, a jó cseh sörök és becherovkák és a sajátos kocsmahangulat. Amiknek az élvezeti értékéhez nagyban hozzájárult a cigifüst is, legalábbis amíg az EU be nem tiltotta.

Az európaiak tovább élnek, de túl sokat dohányoznak, véli a WHO

Az európaiak egészségesebbek és tovább élnek öt évvel ezelőtthöz képest, áll a szervezet szerdán nyilvánosságra hozott egészségügyi jelentésében. Ugyanakkor a WHO figyelmeztet, hogy a dohányzás és a növekvő elhízás továbbra is problémát jelent. Az elemzés “szignifikáns” eltérést tárt fel az egyes országok között a legmagasabb és legalacsonyabb várható élettartamot tekintve.

De, de, de! Van egy cseh kocsma, ahol erre is találtak egy kiskaput. Méghozzá olyat, ami egyértelművé teszi, hogy a cseh nem véletlenül Hrabal és Menzel nemzete.

20947810 1333404 9Fde09A960A1E3B0170048A70Dda0Bce Wm
Így Trükköztek Prágában A Dohányzás Kapcsán / Fotó: Dióssy Ákos

Angolul nem tudók kedvéért: a lefotózott szöveg szerint a kocsmában – ami amúgy a Klub Újezd nevet viseli és a nyugati részén fekszik Prágának – egy május óta tartó filmforgatás zajlik.

A helyen mindenki, aki dohányzik, az egy-egy karszalaggal rendelkező statiszta, aki ennek az ötödik hónapja tartó maratoni filmforgatásnak a résztvevője.

Tehát, még egyszer, nem törvénysértő, hanem egy leendő film szereplője. A film amúgy, csak hogy kellően komolyan vehessünk, egy darab mobiltelefon kamerájával forog.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból