Doja Cat énekes-rapper tagadja az őt ért vádakat, miszerint olyan online beszélgetésekben vett volna részt, ahol rasszista megnyilvánulásokat tett volna. Mi több, elmondása szerint a Dindu Nuffin dalának szövege sem a rendőri brutalitásban elszenvedetteket hibáztatja. 

Súlyos feltételezések

Doja Cat, eredeti nevén Amalaratna Zandile Dlamini, a dél-afrikai színész, Dumisani Dlamini lányát az utóbbi időben súlyos vádakkal illették a közösségi oldalakon. A követői szerint olyan online beszélgetésben vett részt, ahol rasszista témákat vettek górcső alá. A vádak tárgya továbbá a Dindu Nuffin dalának szövege is. 

Doja Cat Rasszizmus
Doja Cat Énekesnőt Rasszista Megjegyzésekkel Vádolják / Fotó: Getty Images

Sandra Bland 2015-ben hunyt el Texasban. A rendőri brutalitás áldozata lett, Doja Cat erről szóló száma pedig annak ellenére utal a tragikus esetre, hogy a hölgy nevét egyszer is kiejtette volna a száján. A feltételezések azonban nagy port kavartak. A Twitteren a #DojaCatIsOverParty tag gyorsan a legtrendibb megjelölések közé tornázta fel magát, írja a BBC. 

Tisztázta a dolgokat

Az énekesnő nem hagyta szó nélkül az őt ért vádakat. Többször is elmagyarázta a nagy közönségnek, hogy mivel magyarázhatók. Állítása szerint online beszélgetésekben már többször is részt vett, így a Tiny Chat oldalán történt diskurzus aligha különbözik a többitől. És mivel korábban az oldal koordinátoraként minden rasszista vagy nőket sértő kommentet szabotált, esze ágában sincs aztán ilyen beszélgetésekben részt venni. 

A Dindu Nuffin száma elmondása szerint egy pocsék dal, lírikus szempontból megkérdőjelezhető szöveggel, de abban biztos, hogy semmiféle utalás nem szerepel benne Sandra Blantra, az ártatlan nőre, aki a rendőri brutalitás áldozata lett.

Ezeket után Doja Cat őszintén bevallotta, hogy ugyan pár szponzorált tartalmú fényképén valóban világosabb a bőre, mint eredetileg. A képek mögött azonban mégiscsak ő áll, és nem kíván részt venni a rasszista és nőket gyalázó vitákban. 

Virtuális cicaharc után új szöveges felvételében Lana Del Rey Sylvia Plath-nak üzent

Lana Del Rey azzal tett pontot a néhány napon át tartó online hírességek közötti cicaharc végére, hogy május 23-án megjelentetett egy új szöveges felvételt Patent Leather Do-Over címmel, amelyhez Jack Antonoff szerezte a zenét. Az énekesnő legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy erős megfogalmazású Instagram-posztban arról írt, hogy az erőszak dicsőítésével vádolták, antifeministaként aposztrofálták.

Érdekes adalék, de Lana Del Rey egy nemrégiben posztolt Instagram-bejegyzésében kifejtette véleményét a fekete női énekeseket ért rasszista támadásokról. Többek között Doja Cat nevét is megemlítette. 

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet