Követem Sztárok Doja Cat tagadja, hogy valaha is rasszista megjegyzéseket tett...

Doja Cat tagadja, hogy valaha is rasszista megjegyzéseket tett volna 

Promóció

Doja Cat énekes-rapper tagadja az őt ért vádakat, miszerint olyan online beszélgetésekben vett volna részt, ahol rasszista megnyilvánulásokat tett volna. Mi több, elmondása szerint a Dindu Nuffin dalának szövege sem a rendőri brutalitásban elszenvedetteket hibáztatja. 

Súlyos feltételezések

Promóció
- Advertisement -

Doja Cat, eredeti nevén Amalaratna Zandile Dlamini, a dél-afrikai színész, Dumisani Dlamini lányát az utóbbi időben súlyos vádakkal illették a közösségi oldalakon. A követői szerint olyan online beszélgetésben vett részt, ahol rasszista témákat vettek górcső alá. A vádak tárgya továbbá a Dindu Nuffin dalának szövege is. 

Doja Cat énekesnőt rasszista megjegyzésekkel vádolják / Fotó: Getty Images

Sandra Bland 2015-ben hunyt el Texasban. A rendőri brutalitás áldozata lett, Doja Cat erről szóló száma pedig annak ellenére utal a tragikus esetre, hogy a hölgy nevét egyszer is kiejtette volna a száján. A feltételezések azonban nagy port kavartak. A Twitteren a #DojaCatIsOverParty tag gyorsan a legtrendibb megjelölések közé tornázta fel magát, írja a BBC. 

Tisztázta a dolgokat

Az énekesnő nem hagyta szó nélkül az őt ért vádakat. Többször is elmagyarázta a nagy közönségnek, hogy mivel magyarázhatók. Állítása szerint online beszélgetésekben már többször is részt vett, így a Tiny Chat oldalán történt diskurzus aligha különbözik a többitől. És mivel korábban az oldal koordinátoraként minden rasszista vagy nőket sértő kommentet szabotált, esze ágában sincs aztán ilyen beszélgetésekben részt venni. 

A Dindu Nuffin száma elmondása szerint egy pocsék dal, lírikus szempontból megkérdőjelezhető szöveggel, de abban biztos, hogy semmiféle utalás nem szerepel benne Sandra Blantra, az ártatlan nőre, aki a rendőri brutalitás áldozata lett.

Ezeket után Doja Cat őszintén bevallotta, hogy ugyan pár szponzorált tartalmú fényképén valóban világosabb a bőre, mint eredetileg. A képek mögött azonban mégiscsak ő áll, és nem kíván részt venni a rasszista és nőket gyalázó vitákban. 

Virtuális cicaharc után új szöveges felvételében Lana Del Rey Sylvia Plath-nak üzent

Lana Del Rey azzal tett pontot a néhány napon át tartó online hírességek közötti cicaharc végére, hogy május 23-án megjelentetett egy új szöveges felvételt Patent Leather Do-Over címmel, amelyhez Jack Antonoff szerezte a zenét. Az énekesnő legutóbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy egy erős megfogalmazású Instagram-posztban arról írt, hogy az erőszak dicsőítésével vádolták, antifeministaként aposztrofálták.

Érdekes adalék, de Lana Del Rey egy nemrégiben posztolt Instagram-bejegyzésében kifejtette véleményét a fekete női énekeseket ért rasszista támadásokról. Többek között Doja Cat nevét is megemlítette. 

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3