Hugh Laurie a Roadkill című sorozatban Boris Johnson brit miniszterelnökre emlékeztető politikust játszik, írja a Variety.

Hugh Laurie – a Doktor House Golden Globe-díjas sztárja – a BBC új sorozatában, a Roadkill című négy részes thrillerben, egy sokat kritizált politikust alakít. A forgatókönyvet Az órák című film ünnepelt írója, David Hare jegyzi.

Hugh Laurie Roadkill
Hugh Laurie Politikai Thrillerben Játszik / Fotó: People

Laurie alakítja Peter Laurence-t, a Konzervatív Párt karizmatikus miniszterét, akinek életéről szégyenletes események kerülnek nyilvánosságra. Riválisai megpróbálják aláásni hírnevét, de ő tovább folytatja ambiciózus törekvéseit.

A pletykák szerint, bár nem a brit miniszterelnökről, Boris Johnson-ról mintázták a figurát, de felfedezhetőek lesznek hasonlóságok közte és Laurie karaktere között.

“A Roadkill egy thriller, amely felfedi a kapcsolatot a személyes moralitás és a politikai hatalom között. Hugh Laurie egy hihetetlen színész, aki teljes átéléssel fogja alakítani a kitalált szerepet” – nyilatkozta a BBC vezetője.

Trumpot és a brit miniszterelnököt gúnyoló képet posztolt a Trónok harca Lena Headey-je

A Trónok harca színésznője, Lena Headey felkavarta az internetet azzal, hogy megosztott egy photoshoppolt képet Donald Trump és Boris Johnson államférfiakról, amelyen a Ragyogás-ikreiként ábrázolták őket. Miután Johnsont jelölték ki az Egyesült Királyság miniszterelnökének, az emberek gyorsan felismerték a hasonlóságot közte és az amerikai elnök között.

David Hare gyakran választja a politikai témát írásaihoz, dolgozott a Collateral című sorozaton is, amely műfajilag szintén a thriller műfajába sorolható. A Roadkill rendezője, Michael Keillor lesz, aki A becsület védelmében című drámasorozatot is késztette.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet