Számos bolt harcba szállt a Dolce & Gabbana világmárkával

Több kínai kereskedés döntött úgy, nem árulja többé a Dolce & Gabbana ruháit a rasszista reklám miatt.

A Dolce & Gabbana shanghaji divatbemutatójához készített videója akkora botrányt kavart, hogy az eseményt végül le is mondták. A kampányvideón egy ázsiai modell látható, aki evőpálcikával próbál olasz ételt enni. Az olasz márkát rasszistának kiáltották ki a kínai követők.

A botrány súlyosbodott, mikor Gabbana beszélgetése egy követővel napvilágra került. A tervező a kínaiakra „tudatlan, mocskolódó, bűzlő maffia”-ként hivatkozott. A márka ezután azzal reagált a posztra, hogy Gabbana Instagram oldalát meghekkelték.

https://www.instagram.com/p/BqbR_47lBIO/

Ezt követően döntöttek úgy a kínai kereskedések, hogy nem árulják tovább a márka darabjait. A Dazeddigital szerint a tiltakozásban többek között a Net-a-Porter, az Yoox, az Alibaba, és a Secoo is részt vesz.

Aaron Philip, a fekete, tolókocsis, fiatal transznemű nő divattörténelmet írt

A 17 éves Aaron Philipnek nem éppen a legkönnyebb sors jutott. Agyvérzéssel született, ami kihatással van a motoros funkciókra, és gyakran kényszeríti a beteget tolószékbe. A családnak most már szerencsére van egy lakása Bronx-ban, 7 évvel ezelőtt azonban hajléktalanszállóba kényszerültek 2 évre. A drága orvosi számlák következtében ugyanis szűkös anyagi helyzetbe kerültek.

A terveződuó egy közleményben bocsánatot kért, de valójában inkább csak azoktól, akik a bemutató létrejöttén dolgoztak. Végül megérkezett a kínaiak felé intézett bocsánatkérés is a márka Weibo csatornáján.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Szeretnénk bocsánatot kérni minden kínaitól az egész világon, és nagyon komolyan vesszük ezt a bocsánatkérést és üzenetet[/perfectpullquote]

– mondta Gabbana, majd a videót mandarinul elhangzó „bocsánat” zárta.

Németország nyugati része is felemelte a szavát a rasszizmus ellen

A német kormány azon döntése, hogy a konfliktusok által sújtott országok egy részét, mint Afganisztánt “biztonságos származási országnak” tekinti, rendkívül ellentmondásosnak bizonyult. A kitoloncolások és a rasszizmus ellen az eddigi kelet-német megmozdulások után most Németország nyugati része is felemelte a szavát.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból