Követem Közélet Donald Trump létrehozza az Amerikai Hősök Nemzeti Kertjét

Donald Trump létrehozza az Amerikai Hősök Nemzeti Kertjét

Promóció

Donald Trump az amerikai hősök tiszteletére nemzetközi parkot hoz létre. Az Egyesült Államok elnöke ezzel a lépéssel védené a vandalizmus által megtámadott nemzeti örökségek emlékét. 

Fenyegető nemzeti örökségek vagy érzelmi töltet?

Promóció
- Advertisement -

Donald Trump elrendelte az Amerikai Hősök Nemzeti Kertje létrehozását, ezzel védve az Egyesült Államok történelmét. A park megnyitását 2026. július 4-re tervezik. Állami hatóságok és civil szervezetek egyaránt adományozhatnak szobrokat a készülő kertbe, mely nemzeti hősöknek állít emléket, írja a BBC. 

Donald Trump veszélyeztetve érezi az amerikai nemzeti örökséget / Fotó: Getty Images

A George Floyd halála kapcsán kirobbant rasszizmus ellenes tüntetések békés volta ellenére, nem egy protestáló vandalizmust követett el. Az amerikai polgárháború alatti rabszolgatartó konföderációs tábornokok emlékművei a rongálók elsődleges célpontjává váltak. Donald Trump megvédte a konföderáció szimbólumait, az Amerikai Hősök Nemzeti Kertjének létrehozásával pedig a megsértett szobrok hiányát pótolná. Elmondása szerint a vandalizmus, ami a hazafiság egy érzelmi vonzata, a nemzeti örökségeiket fenyegeti. 

Egy kert, rengeteg hős

Az Amerikai Hősök Nemzeti Kertjében valószínűleg George Washington, Thomas Jefferson, Davy Crockett, az evangélikus keresztény prédikátor Billy Graham, Ronald Reagan és a második világháború hősei, Douglas MacArthur és George Patton másai is láthatók lesznek majd. Továbbá feltehetőleg az afro-amerikaiak jogaiért küzdő Harriet Tubman és Martin Luther King sem marad ki a sorból. Kissé ellentmondásos ugyan, de Donald Trump szerint a történelemhez, Amerika felfedezéséhez és az Egyesült Államok fejlődéséhez jelentős mértékben hozzájáruló Kolumbusz Kristóf, Junipero Serra és Marquis de Lafayette szobrai is megjelennek majd a kertben. A felfedezéseik ugyan nagy lépést jelentettek, de a rabszolgaság kialakulásához és az őslakosok kizsákmányolásához is hozzájárultak. 

A Fehér Ház állítja: Donald Trump elolvassa a nemzetbiztonsági iratokat

Nincs jó passzban Donald Trump : a koronavírus-világjárvány, a Black Lives Matter mozgalom és két leleplező botránykönyv is hozzájárulhatott, hogy az elnök népszerűsége zuhant, és a demokrata jelölt, Joe Biden átvette a vezetést a novemberi elnökválasztásért folyó harcban.

Egy beszédében Donald Trump dühös csőcseléknek nevezte azokat, akik a rasszizmus ellenes tüntetések során szobrokat rongáltak. Véleménye szerint ezek a tettek a történelem megsemmisítését, hőseik becsapását és a nemzeti örökségek eltörlését eredményezik. Nem véletlen, hogy Trump korábban kijelentette, nem fél erőszakot alkalmazni a tüntetők ellen. 

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3