Donald Trump a Batman-filmekből lopott – A Warner Bros. már fel is jelentette

Donald Trump amerikai elnök kampányvideója engedély nélkül használta A sötét lovag: Felemelkedés  című film zenéjét, ezért a Warner Bros. jogi lépéseket tett.

Trump elnök úr 2020-as kampányvideóját levették a Twitterről kedden éjszaka miután a Warner Brothers Pictures jelezte, hogy kéri a videó alól távolítsák el A sötét lovag: Felemelkedés című film zenéjét.

Tump a batman zenéjét nyúlja 1
Trumpnak annyira megtetszett Hans Zimmer zenéje, hogy betette legújabb kampányvideójába is / Fotó: Variety

A Warner Bros. jogtulajdonában lévő A sötét lovag: Felemelkedés filmzenéje engedély nélkül lett felhasználva a kampányvideóban. Megtettük a megfelelő jogi lépéseket, hogy eltávolíttassuk, azt a videóból.” – tájékoztatott a Warner Bros. szóvivője a Variety-t.

A két perces videóban nem csupán Hans Zimmer Why Do We Fall? szerzeményét használták fel a 2012-es trilógiából, de a átvették a film főcímében használt betűtípust is.

11 – Why Do We Fall

HANS ZIMMER https://www.youtube.com/channel/UCfCNL5oajlQBAlyjWv1ChVw

Először elutasítottak. Majd kinevettek. Aztán rasszistának neveztek. Donald J. Trump. A te szavazatot. Igazolja, hogy tévednek. Trump: A nagy győzelem. 2020” – olvashatóak a videóban A sötét lovag: Felemelkedés filmben használt betűtípussal.

Nem ez az első alkalom, hogy Trump a pop kultúra ismert elemeivel népszerűsíti magát. A Trónok harca-stílusú poszteren például a film egyik híres mondását vette alapul: „Közeleg a szankció” a „Közeleg a tél” ihletésére.

Az HBO Twitter-üzenetében erre úgy reagált, hogy nem szeretnék, ha a védjegyük alá tartozó filmsorozatot politikai célokra használnák fel.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Hogy mondják Dothrakiúl, hogy védjegy[/perfectpullquote]

– olvasható a Twitter-üzenetben.

A Fehér Ház szintén sikerfilmes-stílust használt a Kim Jong-un észak-koreai vezetővel való találkozás alakalmával.

Donald Trump szerint az atomalku megállapodásba foglaltakat nem ellenőrizhető módon hajtotta végre – Szankciók jönnek

“Szankciók jönnek, november 5-én” – ez a felirat olvasható az amerikai elnök Twitter-bejegyzésében, utalva arra, hogy a 2015-ben az Iránnal megkötött többhatalmi atomalku aláírása után feloldott büntetőintézkedéseket Washington hétfőtől ismét bevezeti. Mike Pompeo külügyminiszter és Steve Mnuchin, a pénzügyi tárca irányítója újságíróknak tartott telefonos konferencián erősítette meg a szankciók bevezetésének részleteit.

Trump elnök egyébként maga is Batman-rajongó, amit egy Twitter-üzenetében is kinyilvánít, amelyben A sötét lovag: Felemelkedés című filmet dicséri.

No Title

Last political post (unless Trump quotes another Batman movie)Donald Trump reviews The Dark Knight Rises in 2012: https://t.co/iynBBmBohW pic.twitter.com/o5gucAzV1E

A most eltávolított videót már több mint két millióan látták. Talán nem véletlen a Trump-Batman párhuzam?

via GIPHY

A milliárdos Bruce Wayne szuperhőssé vált, a milliárdos Trump pedig az Amerikai Egyesült Államok elnökévé.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból