Követem Élet + Stílus Trump átveszi az ellenőrzést a koronavírusos beteg adatok felett 

Trump átveszi az ellenőrzést a koronavírusos beteg adatok felett 

Promóció

A Trump-kormány közigazgatási szervei megkísérlik átvenni az ellenőrzést a koronavírus fertőzésben szenvedő betegek adatai felett, ezzel olyan vállalatok hátráltatását eszközölve, mint a Betegségek Ellenőrzési és Megelőzési Központja (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) is. 

Fejesugrás az egészségügybe

Promóció
- Advertisement -

Donald Trump amerikai elnök már korábban is jobban megmerítkezett az egészségügyi kérdésekben, mint kellett volna. A CNN-t ultimátum elé állította, mely szerint addig nem férhetnek hozzá a koronavírusos megbetegedésekkel kapcsolatos adatokhoz, amíg nem azokat az információkat közlik, mint amiket a Trump-közigazgatás is. Továbbá az amerikai elnök kijelentette, a vírus elleni védekezést segítheti a fertőtlenítő testbe való fecskendezése. 

Az Egyesült Államokban körülbelül 3,4 millió koronavírus-esetet erősítettek meg eddig, több mint 136 000 halálesettel / Fotó: Getty Images

A Trump-közigazgatás, legújabb kísérletei alapján, megpróbálja átvenni az ellenőrzést a koronavírusos betegekről szóló adatok felett, hogy azokat a CDC megkerülésével, közvetlenül Washington DC adatbázisában tárolja. A szakértők azonban attól tartanak, ezzel a világjárvány hatványozottan a politizálás tárgyává válik majd. A Fehér Ház adatbázishoz való hozzáférése lehetővé teheti, hogy szelektív módon kezeljék az adatok nyilvánosságra hozatalát vagy manipulálhassák azokat. Így az Egyesült Államokban zajló járványhelyzetről sokkal vonzóbb képet lehetne festeni, mint amilyen valójában. 

Kezelhetetlen járványhelyzet, kiszivrágó beteg adatok

A Fehér Ház koronavírus-válaszkoordinátora, Deborah Birx azzal magyarázta döntésüket, hogy a kórházak nem jegyezték fel megfelelően a megbetegedéseket. Ennek ellenére a CDC figyelmen kívül hagyása rendellenesnek tekinthető, mivel a testület elsődleges feladata a közegészségügyi adatok gyűjtése és nyilvántartása. 

Nixonhoz hasonlóan Trump is kamatoztathat a félelemből és gyűlöletből?

Egy régi szemcsés felvétel egy fiatal CBS News riportert idéz meg a képernyőkön, körülötte tömegkoszorú. Hirtelen biztonsági őrök ragadják meg, elfogják és erőszakkal a földre kényszerítik, a TV-ben élőben sugárzott adás kellős közepén. A riporter csak másodpercekkel később bukkan fel újra, majd a nézőknek üzen: “Sajnálom, hogy kifogytam a szuszból.

A Trump-közigazgatás legújabb döntése azután került nyilvánosságra, miután az amerikai elnök elrendelte az iskolák szeptemberi újranyitását. A határozattal azonban számos intézmény nem értett egyet. A Futurism szerint Betsy Devos oktatási miniszter erre válaszul fenyegetőzésbe bonyolódott. Elmondása szerint megvonja az anyagi támogatást azoktól az oktatási intézményektől, amelyek ellentmondanak a döntésnek és nem fogadják be ősztől a diákokat a komoly járványügyi helyzetre hivatkozva. A hétvégén a Fehér Ház bizalmatlansága a saját tudományos tanácsadóival szemben is kibontakozott. A Fehér Ház munkatársai a fertőző betegségek legfontosabb szakértőjét, Anthony Faucit támadták meg.

Fauci kedves ember, de számos hibát vétett

– magyarázta a helyzetet Trump. Az Egyesült Államokban a világjárvány megfékezésére tett erőfeszítések vitathatatlanul kudarcot vallottak. Az országban továbbra is exponenciálisan növekszik az új, megerősített esetek száma, különösen a déli területeken. A John Hopkins adatkövető szerint, az Egyesült Államokban körülbelül 3,4 millió koronavírus-esetet erősítettek meg eddig, több mint 136 000 halálesettel.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3