Donald Trump amerikai elnököt az elkövetkező választásokba való beavatkozással vádolják. Eljárást kezdeményeznek ellene, amit megszavazott a kongresszus. Jenny Holzer konceptualista művész furcsa eszközöket választott ahhoz, hogy ezt senki ne felejtse el.

Kétes kiváltság

Donald Trump a harmadik elnök, aki ellen alkotmány felelősségre vonást kezdeményeznek. Még decemberben szavazta meg a kongresszus az impeachment  eljárás lefolytatását. Két fő vádpont van Trump ellen: a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása.

Jenny Holzer Donald Trump Scaled
Jenny Holzer És Donald Trump / Fotó: Getty Images

Az eljárás kiváltója Trump nyári megbeszélése az ukrán elnökkel. Trump megpróbálta győzni az elnököt, hogy indítson vizsgálatot Hunter Biden ukrán üzleti ügyeit illetően. Biden apja az egyik lehetséges demokrata elnökjelölt, Joe Biden.

Kétes sikerű ellenállás

Trump tulajdonképpen egy külföldi hatalmat szeretett volna felhasználni arra, hogy befolyásolja az elkövetkezendő elnökválasztást.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.

Az ellentábor egyik furcsa zászlóvívője Jenny Holzer konceptuális művész. Impeachment feliratú teherautókkal járja a városokat és impeachment feliratú gördeszkákat tervez, írja a Dazed.

Impeach
Holzer Járművei / Fotó: Dazed

Holzer szerint van, amit kőbe kell vésni, nem szabad hagyni, hogy kikopjon a köztudatból. Ezért ő igyekszik mindenütt jelenvalóvá tenni az eljárás tényét.

Trump örülhetett

Az amerikai szenátus Trump felmentése mellett szavazott az alkotmányos vádeljárás (impeachment) végszavazásán. A szenátus szavazatai alapján a két vádpont (hatalommal való visszaélés, a kongresszusi vizsgálat akadályozása) egyikében sem ítélték el.

Az amerikai elnök ezzel a poszttal örült a szavazás utáni percekben:

No Title

pic.twitter.com/JDS4zUXXJG

A legfrissebb felmérések szerint pedig rekordszinten, 49 százalékon áll a támogatottsága. Azzal együtt, hogy a demokrata előválasztás első felvonása, az iowai kaukusz ezen a héten káoszba fulladt, nem a demokraták legfényesebb pillanatai ezek.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.