Gördeszkákkal harcol Donald Trump ellen egy művész

Donald Trump amerikai elnököt az elkövetkező választásokba való beavatkozással vádolják. Eljárást kezdeményeznek ellene, amit megszavazott a kongresszus. Jenny Holzer konceptualista művész furcsa eszközöket választott ahhoz, hogy ezt senki ne felejtse el.

Kétes kiváltság

Donald Trump a harmadik elnök, aki ellen alkotmány felelősségre vonást kezdeményeznek. Még decemberben szavazta meg a kongresszus az impeachment  eljárás lefolytatását. Két fő vádpont van Trump ellen: a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása.

jenny holzer donald trump scaled
Jenny Holzer és Donald Trump / Fotó: Getty Images

Az eljárás kiváltója Trump nyári megbeszélése az ukrán elnökkel. Trump megpróbálta győzni az elnököt, hogy indítson vizsgálatot Hunter Biden ukrán üzleti ügyeit illetően. Biden apja az egyik lehetséges demokrata elnökjelölt, Joe Biden.

Kétes sikerű ellenállás

Trump tulajdonképpen egy külföldi hatalmat szeretett volna felhasználni arra, hogy befolyásolja az elkövetkezendő elnökválasztást.

Itt vannak összegyűjtve Donald Trump legnagyobb baromságai

Aki nem jártas a politikában, az is tudja, ki az a Donald Trump és mit művel. Ugyanis a csapból is az ő neve folyik, hála megdöbbentő és sokszor teljesen illogikus cselekvéseinek és mondatainak. A tény, hogy az Amerikai Egyesül Államok elnöke, már önmagában egy vicc. A összegyűjtötte, mit is gondol a világról a 21.

Az ellentábor egyik furcsa zászlóvívője Jenny Holzer konceptuális művész. Impeachment feliratú teherautókkal járja a városokat és impeachment feliratú gördeszkákat tervez, írja a Dazed.

impeach
Holzer járművei / Fotó: Dazed

Holzer szerint van, amit kőbe kell vésni, nem szabad hagyni, hogy kikopjon a köztudatból. Ezért ő igyekszik mindenütt jelenvalóvá tenni az eljárás tényét.

Trump örülhetett

Az amerikai szenátus Trump felmentése mellett szavazott az alkotmányos vádeljárás (impeachment) végszavazásán. A szenátus szavazatai alapján a két vádpont (hatalommal való visszaélés, a kongresszusi vizsgálat akadályozása) egyikében sem ítélték el.

Az amerikai elnök ezzel a poszttal örült a szavazás utáni percekben:

No Title

pic.twitter.com/JDS4zUXXJG

A legfrissebb felmérések szerint pedig rekordszinten, 49 százalékon áll a támogatottsága. Azzal együtt, hogy a demokrata előválasztás első felvonása, az iowai kaukusz ezen a héten káoszba fulladt, nem a demokraták legfényesebb pillanatai ezek.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból